Пт, 2024-04-26, 00:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:18
Меркель - саміт Нормандської четвірки відбудеться дуже скоро
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Саміт Нормандської четвірки відбудеться дуже скоро - Меркель

Канцлер ФРН Ангела Меркель обіцяє, що зустріч у норманському форматі на вищому рівні відбудеться скоро.

Про це Меркель заявила у виступі за підсумками саміту G7 у Біарріці, відео якого оприлюднив у Тwitter її прессекретар.

«Тут (на саміті - ред.) ми отримали підтримку щодо продовження процесу стосовно України та імплементації Мінських угод. Це, безумовно, призведе до підготовчої роботи до майбутньої зустрічі в Нормандському форматі на рівні керівників, тобто президента Путіна, президента Зеленського, президента Макрона і мене. Це має відбутися дуже швидко», - заявила Меркель.

Напередодні вона зазначила, що Франція та Німеччина хочуть організувати саміт "четвірки" після зустрічі на рівні радників і, якщо буде доречно, міністрів закордонних справ і також запевнила, що це відбудеться швидко, в Парижі. Завдання – «досягти певного прогресу». У Меркель є враження, що з президентом Зеленським це можливо.

«З доброю волею з обох сторін ми мали б можливість рухатися вперед», - сказала канцлер ФРН.

Меркель підтвердила, що лідери G7 говорили на тему Росії та України, зазначивши, що лунали як спільні, так і різні думки. Меркель запевнила, що Німеччина потребує прогресу в імплементації Мінського процесу, щоб можна було знову говорити про включення Росії у формат G7. Таку думку, підкреслила канцлер, поділяють і інші учасники G7.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 661 | Додав: adminA | Теги: Меркель, дуже скоро, саміт нормандської четвірки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]