Пт, 2024-04-19, 19:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Меркель відмовилася від щорічної зустрічі з Медведєвим
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Німеччина відмовляється від міжурядових консультацій з РФ, передає 12 жовтня 2014 року "Німецька хвиля" з посиланням на публікацію журналу Der Spiegel.

Spiegel з посиланням на джерело в уряді стверджує, що Берлін вважає недоцільним проводити зустріч з Москвою на рівні міністрів і голів урядів.

Рішення прийнято у зв'язку з російським військовим вторгненням до України, вказує німецьке видання. Інформація з'явилася в пресі на тлі візиту до Німеччини китайського прем'єра Лі Кецяна, який може стати посередником у перемовинах Москви з країнами Заходу. 12 жовтня голова Держради Китаю прибуває у Росію, до візиту підготовлено близько 50 двосторонніх документів.

Раніше міжурядові консультації, як правило, відбувалися паралельно з німецько-російським форумом "Петербурзький діалог". У 2014 році він намічений на кінець жовтня у Сочі, однак цього разу зустрічі членів урядів двох країн у столиці зимової Олімпіади не заплановано.

"Якщо відомості німецького видання підтвердяться, для Кремля це буде несподіванкою", - зазначає NEWSru.com.

Ще тиждень тому Володимир Путін розраховував на "продовження співпраці на користь стабільності і безпеки у Європі". Про це йшлося у направленому прес-службою Кремля привітанні президенту Німеччини Йоахіму Гауку і канцлеру Ангелі Меркель з нагоди національного свята - Дня німецької єдності.

19 вересня президент ФРН Йоахим Гаук заявив, що не приїде у Росію, доки Москва не припинить порушення прав людини. Він зазначив, що спроби Кремля перешкодити євроінтеграції України суперечать нормам міжнародного права і порушують права людини, зокрема - право народів на самовизначення.

Гаук підкреслив, що подібна ситуація накладає вето на можливість його дипломатичної поїздки в Москву.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: Меркель відмовилася від щорічної зу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]