Пт, 2024-04-26, 21:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

01:48
Метеоритний дощ обрушиться на Землю в ніч 17 листопада
Інші останні Новини світу науки і технологій

потік леоніди В середині листопада Земля проходитиме через область космічного простору, усіяну шматочками космічного сміття, які зазвичай спалахують у нічному небі, як сірники. Залишки комети 55P/Темпеля-Туттля являють собою потік космічного пилу, каміння та замерзлого газу, що рухається Сонячною системою. Їхнє зіткнення з атмосферою Землі призводить до піротехнічного видовища, званого метеоритним дощем, який іноді перетворюється на рясний, навіть грандіозний метеоритний шторм. Повідомляє The Epoch Times USA.

Цей листопадовий метеорний потік називається Леоніди, оскільки він випромінюється з точки, розташованої у сузір’ї Лева. Якщо ви хочете застати це небесне світлове шоу, у вас ще кілька днів до його кульмінації.

Спостерігати Леоніди можна з 3 листопада по 2 грудня, але пік їхньої активності очікується з вечора 17 листопада до ранку 18 листопада.

За ідеальних умов можна побачити до 15 метеорів на годину. Намагайтеся знайти безперешкодну точку огляду, де немає міських вогнів.

Хоч би де ви знаходилися, найкращий час для спостереження Леонідів — з пізнього вечора до сходу Місяця. Радіант метеорного потоку знаходиться у центрі гриви сузір’я Лева, точніше, прямо над зіркою Альгієба. Радіант зійде близько півночі і з’явиться в небі на світанку.

Не треба дивитися саме на радіант. Ви не побачите багато метеорів у цьому місці, тому що вони випромінюються назовні з цієї точки. Вони можуть бути помічені в будь-якому місці нічного неба і найпомітніші, якщо дивитися приблизно на 30 градусів від місця їх появи.

У 1833 році зоречети стали свідками однієї з найвідоміших метеорних бур у сучасній історії, під час якої понад 100 000 Леонідів за годину обрушувалися на Землю, створюючи у деяких спостерігачів стійке відчуття, що Земля летить крізь космос, долаючи потік космічного сміття. З того часу любителі метеорів кожні 33 роки спостерігають за бурями Леонід.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 325 | Додав: admin | Теги: леоніди, ніч, земля, Дощ, метеоритний, потік | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]