Чт, 2024-03-28, 10:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
Міністр оборони Британії - існує реальна загроза, що агресія рф вийде за межі України
Інші останні Прогноз погоди

Міністр оборони Британії Бен Воллес вважає, що росія може поширити свою агресію за межами України, і це становить для Європи "найбільш пряму та нагальну загрозу".

Про це Воллес заявив на пресконференції у вівторок, передає кореспондент ЗМІ.

"За останні роки стала зростати загроза від держав. Просто зараз росія – це найбільш пряма і нагальна загроза нашим союзникам і нам. І я цілком серйозно кажу, що існує дуже реальна небезпека, що росія кине виклик іншим територіям Європи, але у дні ракет великої дальності й прихованих операцій відстань уже не забезпечує захист", – наголосив він.

Воллес додав, що в сучасних умовах змінився характер загроз, які постають перед Великою Британією і світом, але не уточнив, про що саме йдеться. Він водночас підкреслив, що не лише росія становить загрозу Британії.

"Рішучий Китай, який готовий кинути виклик системі, що заснована на правилах, і демократії; тероризм, що охопив Африку, ядерні амбіції Ірану, які досі не вирішені – загроза зростає", – наголосив британський міністр оборони.

Як повідомлялося, канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі бачить мало шансів на припинення війни в Україні дипломатичним шляхом.

"Наразі йдеться більше про те, щоб підтримувати тиск на росію, щоб взагалі зробити кінець війни можливим і росія усвідомила, що не може диктувати умови миру. Тож буде лише один вихід, якщо путін визнає, що його план не вдасться – і саме про це зараз йдеться", — сказав Шольц.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 610 | Додав: adminA | Теги: межі України, загроза, міністр оборони Британії, агресія РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]