Пт, 2024-04-26, 09:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Міноборони: мета ОРДЛО - гуманітарна та екологічна катастрофа
Інші останні Кримінальні новини

Бойовики на окупованій території Донецької області не надають гарантії безпеки на проведення ремонтно-відновлювальних робіт на низці об'єктів поблизу лінії зіткнення в зоні АТО.

В результаті можуть виникнути гуманітарна та екологічна катастрофи, які торкнуться сотень тисяч жителів по обидва боки лінії розмежування. Про це повідомили в Міністерстві оборони України, передає "Укрінформ".

"Протягом значного періоду в низці районів на лінії розмежування не можна провести ремонтно-відновлювальні роботи. Така ситуація склалася внаслідок того, що російська сторона в Спільному центрі контролю і координації не надає підтвердження гарантій безпеки дотримання режиму припинення вогню з боку ОРДО", - повідомив високопоставлений співбесідник.

Так, українською стороною СЦКК отримано письмове підтвердження про відмову без пояснення причин надати гарантії безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт по заявкам Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ) ​​і Красногорівського вогнетривкого заводу.

На АКХЗ вже давно потрібно виконати відновлювальні роботи у зв'язку з важким станом електропостачання та постачання технічною водою. Якщо такі роботи не провести, то металургійний гігант може зупинити свою роботу, що безпосередньо вплине на життєдіяльність міста Авдіївка.

Не менш складна ситуація і на газорозподільній станції в районі Красногоровки, де були потрібні роботи з оцінки стану газопроводу виведення з виготовленням 2-х шурфів на газорозподільній станції і нитки високого тиску в районі траси Запоріжжя-Донецьк.

Проект прокладки газопроводу до Мар'їнки і Красногоровки був завершений українською владою ще в червні 2016 року. Зараз стоїть питання про підключення газопроводу до газорозподільної станції. При цьому, її робота дозволить забезпечити газопостачанням і опаленням в зимовий час не тільки жителів підконтрольних уряду Мар'їнки і Красногоровки, але і близько 20 тисяч жителів Олександрівки, яка знаходиться на тимчасово окупованій території Донеччини.

Крім того, в даний час не надходило відповідей і щодо надання гарантій безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт по заявкам фенольного заводу і "Бахмутського аграрного союзу".

На Фенольному заводі поблизу н.п. Новгородське - підконтрольна українському уряду територія Донеччини - потрібне продовження роботи щодо посилення протиаварійного захисту шламонакопичувача III черги і прилеглих територій. Попередні шість заявок від керівника підприємства "Інкор і Ко" на дотримання режиму припинення вогню під час проведення робіт, починаючи з 10 липня 2016 року, не узгоджені бойовиками.

За заявкою "Бахмутського аграрного союзу", то там потрібні роботи з обстеження саперами проїздів від будівлі очисних споруд до поля №40 і суміжних полів на наявність вибухонебезпечних предметів. Укрінформ ще в липні писав про ситуацію, що склалася в районі н.п. Новолуганське-Кодема навколо свинокомлексу цього агропідприємства.

Як повідомили в Міноборони, заявка ПрАТ "Бахмутський аграрний союз" від 11 жовтня № 404 узгоджена представниками ЗС України 13 жовтня та станом на 16 листопада, підтвердження гарантій безпеки проведення даних робіт з боку бойовиків від російської сторони СЦКК не надходило.

"Затримка або невиконання відновлювальних робіт на зазначених об'єктах створює передумови виникнення гуманітарної та екологічної катастроф, які можуть торкнутися десятків, а може і сотень тисяч мирних жителів по обидва боки лінії зіткнення сторін", - підкреслили в коментарі в оборонному відомстві.

У МОУ також додали, що складається враження, "що загроза виникнення гуманітарної та екологічної катастроф і є та мета, яка переслідується керівниками ОРДО шляхом ненадання гарантій безпеки проведення даних робіт".

Раніше спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартін Сайдік заявив, що стурбований серйозними наслідками для населення, якими з 1 грудня загрожує відсутність оплати водопостачання в Луганській області.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: Міноборони, мета ОРДЛО, гуманітарна та екологічна катастроф | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]