Пт, 2024-03-29, 03:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:07
Місію для пошуку життя на супутнику Юпітера затвердило NASA
Інші останні Новини світу науки і технологій

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) затвердило місію з пошуку життя на супутнику Юпітера — Європі, пише BBC.

Європу називають головною метою для пошуку життя за межами Землі. Під крижаним покривом Європи лежить океан глибиною 170 кілометрів. Це середовище може виявитися придатним для зародження біологічних видів.

Запуск місії під назвою Europa Clipper призначений на 2025 рік. Зараз же ця програма пройшла критично важливу стадію під назвою «точка С» для ключового прийняття рішення.

Очікують, що Europa Clipper проведе глибинні дослідження супутника Юпітера — зокрема, місія перевірить, чи може океан під льодом підтримувати життя. Також апарат вивчить гравітаційний звʼязок Європи з Юпітером, приливні сили і внутрішнє тепло, які підтримують океан у рідкому стані. У зв'язку з цим науковці припускають, що на дні можуть бути вулканічні кратери.

Як пояснює видання, знадобилися десятиліття, щоб схвалити місію на Європу. Частково це викликано складнощами, повʼязанами з космічним середовищем навколо Юпітера. Траєкторія супутника проходить через пояси високої радіації навколо планети. Ця радіація здатна знищити електроніку космічного апарату. Тому замість того, щоб вийти на орбіту навколо Європи, апарат місії пролетить кілька разів над супутником, щоб скоротити вплив на нього частинок магнітного поля Юпітера.

На борту апарату NASA перебуватимуть дев'ять інструментів включно з камерами та спектрометрами, які зроблять високоякісні знімки поверхні супутника. Також на борту буде магнітометр, який визначить силу і напрям магнітного поля, що дозволить встановити глибину і солоність океану, а також радар, який виміряє товщину крижаного покриву.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 739 | Додав: admin | Теги: юпітер, пошук, Місія, NASA, життя, супутник, затвердження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]