Пт, 2024-04-19, 16:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:14
Мітинг зі штовханиною в Одесі: вимагають відставки мера і всіх депутатів міськради
Інші останні Новини з регіонів України

У середу з самого ранку перед міською радою в Одесі зібралося близько п'ятисот людей, які вимагають відставки мера і всього депутатського корпусу міськради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Будівля міськради очеплена і охороняється силами Нацполіції та спецпризначенців. Силовиків приблизно стільки ж, скільки й протестувальників.

Буквально за кілька хвилин до десятої години сталася штовханина: спецпризначенці спробували взяти в кільце одного з активістів, а мітингувальники не дали цього зробити.

Серед протестувальників є представники різних політичних сил та громадських організацій, зокрема, НРУ, Нацкорпусу, "Свободи", колишні євромайданівці. Люди тримають гасла "Труханова - в тюрьму", "Это не случайность, это система" та інші.

Як уже повідомляв Укрінформ, протести в Одесі активізувалися через трагедію в одеському оздоровчому таборі "Вікторія", де загинули в ніч на 16 вересня троє дітей.

Учора від займаних посад на період слідства було відсторонено трьох чиновників міськради.  

Також на вчорашній погоджувальній раді до порядку денного нинішньої сесії міськради рекомендовано винести "питання про створення робочої групи для проведення внутрішнього розслідування причин та обставин, що призвели до трагедії у "Вікторії".

Як повідомлялося, ще 16 вересня подала заяву про відставку директор Департаменту освіти і науки Одеської міськради Олена Буйневич.

18 вересня суд санкціонував 60-добовий арешт у межах кримінального розслідування двох посадовців муніципального дитячого табору "Вікторія" - директора закладу Петроса Саркісяна і його помічниці з питань протипожежної безпеки Наталії Янчик.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: відставка мера і депутатів, штовханина, мітинг, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]