Пт, 2024-04-19, 19:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:32
МВФ, який очікує демонстрацію Україною політичної волі для захисту НБУ і антикорупційних органів посли G7 підтримали
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посли G7 підтримали МВФ, який очікує демонстрацію Україною політичної волі для захисту НБУ і антикорупційних органів.

Посли країн "Великої сімки" (G7) в Україні привітали новини від представника МВФ в Україні.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці послів у Твіттері в п'ятницю.

"Посли наголосили, що Україна повинна продемонструвати політичну волю для захисту незалежності НБУ та доброчесності таких установ, як НАБУ (Національне антикорупційне бюро України), САП (Спеціальна антикорупційна прокуратура) і ВАКС (Вищий антикорупційний суд), щоб не дати корупції підірвати реформи, досягнуті на сьогодні", – зазначили посли G7.

Як повідомлялося, на минулому тижні представник МВФ не зміг назвати можливої дати місії для першого перегляду програми stand-by і виділення її другого траншу.

Міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю "Економправді" уточнив, що серед питань, які цікавлять МВФ, найбільш пріоритетне – "ситуація навколо Приватбанку і Суркісів" (спір на $ 350 млн. щодо bail-in при націоналізації ПриватБанку). За словами глави Мінфіну, слідом йдуть ситуація з обмеженням зарплат для членів наглядових рад та правління; зареєстровані в Раді законопроекти, які паплюжать систему корпоративного управління; САП і НАБУ.

"Ситуацію з антикорупційними органами треба терміново вирішувати", – зазначив Марченко.

За словами міністра фінансів, серед інших питань, які цікавлять МВФ – використання коштів фонду Covid, у зв'язку з чим уряд запустив відповідний аудит, безліч законопроектів в Раді про податкові пільги і преференції.

МВФ 9 червня цього року затвердив нову 18-місячну програму stand by для України на SDR3,6 млрд (близько $ 5 млрд) з негайним виділенням $ 2,1 млрд першого траншу.

Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми – за підсумками червня, вересня і грудня цього року. Розміри другого і третього траншу – по $ 700 млн, третього – $ 560 млн і заключного четвертого – $ 980 млн. Передбачалося, що віртуальна місія за першим переглядом програми буде працювати 13-23 липня, проте цей план був порушений.

До програми МВФ також прив'язане інше міжнародне фінансування України. Зокрема, успішний перший перегляд програми stand by дозволить отримати вже схвалені $ 350 млн від Світового банку і EUR600 млн від ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 723 | Додав: adminA | Теги: посли G7, україна, МВФ, захист НБУ і антикорупційних органі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]