Чт, 2024-03-28, 21:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:01
На Черкащині, Житимирщині й Кіровограді Леніни продовжують "падати"
Інші останні Новини з регіонів України
Сьогодні ще у 4-х районних центрах Черкаської області демонтували пам`ятники Леніну. Як стало відомо УНІАН з власних джерел, у місті Звенигородка Черкаської області скульптуру Леніна мирно і без зайвого галасу демонтували з постаменту в центрі міста біля райдержадміністрації.

Також сьогодні у Черкаській області без пам’ятників Леніну залишилися районні центри Лисянка, Христинівка, Сміла.

У центрі Малина Житомирської області демонтували бронзовий пам`ятник Леніну

У місті Малин Житомирської області сьогодні демонтували бронзовий пам`ятник Леніну. Про це повідомив очевидець події, депутат Малинської міської ради від ВО "Свобода" Микола Поліновський.

Цю інформацію також підтвердили у Малинській міській раді.

За словами Поліновського, "сьогодні у центрі Малина кілька десятків активістів від ВО "Свобода" та представники громадськості знесли пам`ятник Леніну".

"Цей пам`ятник – з бронзи, розбити його було неможливо, ми його здамо в музей",- сказав депутат.

Учора ввечері, 21 лютого, також демонтували пам`ятник Леніну в центрі Коростишева Житомирської області. Пам`ятник не розбивали, а просто зняли з постаменту та перевезли на зберігання.

Крім того активісти демонтували 2 пам`ятники Леніну в Житомирі: на Соборному майдані та на території заводу "Електровимірювач".

Кіровоград теж залишився без пам'ятника Леніну

Пам'ятник Володимиру Леніну, який знаходився в Ковалівському парку Кіровограда, знесли.

Реакція правоохоронців поки невідома.

Нагадаємо, що а останню добу в Україні були скинуті з постаментів пам'ятники Леніну в Чернігові, Житомирі, Броварах та Боярці на Київщині, Білій Церкві, Славуті Хмельницької області, Дніпропетровську, Переяслав-Хмельницьку, Вінницькій області, Миргороді на Полтавщині, Немирові, Миколаєві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: Черкащині, Житимирщині й Кіровограді, Леніни, падати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]