Чт, 2024-05-02, 19:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
На Дарницькій ТЕЦ у Києві сталася аварія: сотні будинків залишилися без тепла і світла
Інші останні Надзвичайні новини
Сьогодні вранці, 4 квітня, близько 6.20, на Дарницькій ТЕЦ в Києві сталася аварія. В результаті мешканці Лівого берега Києва деякий час залишалися без тепла і світла, передає "Дело".

"Спостерігався шлейф біло-сірого диму і дуже сильний гуркіт, чутний на всьому Лівому березі. Гуркотіло близько 10 хвилин. Перед цим стався короткочасний збій електропостачання житлових будинків, потім зникла гаряча вода і різко впала температура в системі теплопостачання", - повідомив очевидець події.

Як повідомили в мерії Києва, аварія сталася при виконанні робіт планового виведення в ремонт перемикача "Бровари". При цьому виникло коротке замикання і аварійне відключення другої системи шин 110 кВ, в результаті чого було знеструмлено дві підстанції - Русанівська та Хімічна, а також розподільча мережа 10 кВ.

Близько години мешканці лівобережних районів Києва залишалися без електрики. Зокрема, без електроенергії залишилися 100 багатоповерхівок, 400 приватних будинків, лікарня №2 і трамвайний парк. Крім того, протягом двох годин теплопостачання було відсутнє у 1800 споживачів, у тому числі в медичних та освітніх установах. До 18.00 влада обіцяє відновити теплопостачання в штатному режимі. За даними влади міста, без тепла залишилися жителі Старої Дарниці, Соцмістечка, Осокорків і Березняків.

Зараз провадяться роботи з ремонту устаткування. Голова КМДА Олександр Попов провів оперативну нараду з керівниками Дарницького та Дніпровського районів в зв'язку з відключенням на ТЕЦ. Влада міста розпорядилась включити додаткові електрообігрівачі в дитячих садках, школах і медичних установах.

Раніше повідомлялось, що у грудні 2012 року у Запоріжжі були збої з електроживленням у реанімації, а в Миколаєві - аварія в тепломережі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: аварія, Дарницька ТЕЦ, сотні будинків, Києїв, тепла і світла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]