Чт, 2024-04-25, 06:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:33
На Донбас відправляється перший медичний батальйон. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Сформований з лікарів, що пройшли спеціальні курси НАТО, перший медичний батальйон збирається поїхати в зону АТО.

Про це повідомляє Телеканал 24.

Мобільний госпіталь складається з "Уралу", величезного генератора, операційної та машин швидкої допомоги. Все це обладнання можна приготувати для роботи за тридцять хвилин. Але розібратися з цим звичайним лікарям непросто. Тому 35 добровольців батальйону пройшли спеціальні курси, які проводили представники НАТО.

Повний медбатальон в ідеалі повинен складатися з півтора сотень чоловік. Але поки що в ньому лише 85. Для повноцінної роботи однієї медроти потрібно 12 мільйонів гривень. Зібрати вдалося лише десяту частину. Втім, незважаючи на все, мобільний госпіталь окремими загонами все ж збирається їхати в зону АТО.

Раніше уповноважена президента з питань врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко заявила, що близько 300 лікарів, які з червня 2014 працювали на Донбасі, повинні отримати статус учасників антитерористичної операції з відповідними пільгами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: Донбас, перший медичний батальйон. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]