Пт, 2024-04-26, 14:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:15
На фестивалях в Австрії та Німеччині виграв український фільм "Ми не згаснемо"
Інші останні Культурні новини

Документальний фільм "Ми не згаснемо" від української режисерки Аліси Коваленко виграв престижну нагороду на  фестивалях Crossing Europe Film Festival Linz в Австрії та East Film Festival в Німеччині. Кіно було створене за підтримки Держкіно, де вже з'явилася інформація про нагороду, отриману українською мисткинею. Про це пише "Держкіно".

На сайті установи процитували організаторів фестивалю в Австрії, які вважають, що режисерка відобразила яскраві амбіції й мрії підлітків із маленького міста, які потрапили у жорстоке середовище, що руйнує надії та захоплює життя. Фільм демонструє надзвичайне вміння розуміти й наближати їхні історії до людей, не знайомих з цією реальністю.

За сюжетом луганські підлітки отримують змогу побачити світ, якого вони ніколи не знали, — світ поза їхнім маленьким всесвітом. П'ятеро персонажів зі Станиці Луганської та Золотого отримують від мандрівника Валентина Щербачова запрошення поїхати у Гімалаї. З цієї неймовірної можливості й починається їхня Подорож.

Аліса Коваленко — член європейської кіноакадемії й українська режисерка, що народилася у Запоріжжі. Її дебютною роботою став фільм "Сестра Зо".

Вже скоро мисткиня стала режисером кіно "Аліса в країні війни", який отримав нагороди на трьох кінофестивалях. У 2018-му режисерка випустила документальне кіно про жіночий футбол в Україні — "Домашні ігри". Цей серіал також отримав чимало міжнародних нагород і став першим фільмом у стилі творчої криміналістики на Netflix.

Після початку повномасштабної війни Аліса Коваленко призупинила роботу над серіалом і вступила в Українську добровольчу армію, в складі якої воювала у Київській та Харківській областях. Нині її фільми часто отримують нагороди на міжнародних кінофестах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 469 | Додав: admin | Теги: фільм, ми не згаснемо, Австрія, фестиваль, Німеччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]