Пт, 2024-03-29, 15:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:14
На главу ЦВК Офіс президента чинив тиск
Інші останні Політичні новини

Офіс президента чинив тиск на главу ЦВК

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявив про тиск на нього з боку  Офісу президента. За його словами, наближені до ОП люди  давали рекомендації про його звільнення з посади та відставку інших членів ЦВК «за власним бажанням», а також натякали на негативні наслідки за відмови.

«Можу підтвердити, що від людей, наближених до офісу президента, мені надходила рекомендація щодо мого звільнення за власним бажанням та звільнення ще чотирьох членів Комісії. З натяками про можливі негативні наслідки у разі відмови. Можливо, я помиляюся і щось неправильно зрозумів. Але якщо найближчим часом будуть робитися спроби порушити якісь безпідставні кримінальні провадження, вживатимуться інші форми переслідування чи організовуватимуться інформаційні кампанії — тоді все стане на свої місця», – сказано у заяві глави ЦВК, передає Україна Молода.

Діденко додав, що зустрічі з главою ОП Андрієм Єрмаком у нього не було, тому він не знає, чи справді той невдоволений його роботою.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року члени Центральної виборчої комісії України обрали нового главу. ЦВК очолив Олег Діденко, отримавши 16 голосів всіх присутніх на засіданні.

У січні Центральна виборча комісія підготувала попередні макети бюлетенів на місцеві вибори, які в жовтні пройдуть за новим Виборчим кодексом з нормою про відкриті списки.  Місцеві вибори в Донецькій та Луганській областях відбудуться, якщо військово-цивільні адміністрації нададуть нові висновки про безпеку в громадах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 631 | Додав: adminA | Теги: офіс президента, Тиск, Глава ЦВК | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]