Пт, 2024-04-26, 01:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:49
На кінофестивалі у Польщі найкращим фільмом визнали "Носоріг" Олега Сенцова
Інші останні Культурні новини

Фільм є копродукцією України, Німеччини та Польщі. Сюжет кримінальної драми розгортається у 90-ті в Україні.

Кримінальна драма «Носоріг» режисера Олега Сенцова отримала Гран-прі фестивалю «Любуське кіноліто» (Lubuskie Lato Filmowe) в Польщі. Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік».

Фестиваль було засновано в 1969 році, тоді він був єдиним у Польщі фестивалем національних художніх фільмів. З 1990 року «Любуське кіноліто» фокусується на кінематографі країн колишнього срср.

Олег Сенцов записав відеозвернення, в якому подякував за нагороду та загалом підтримку України з боку Польщі.

«Я особисто, і весь український народ, дуже вдячний за підтримку поляків, які виявилися нашими справжніми братами та сестрами, які підтримують нас у цю важку годину, коли у нас є такий потужний ворог. З такими друзями ми обов’язково переможемо! Я був дуже радий дізнатися, що наш фільм “Носоріг” переміг на фестивалі в Лаґуві. Я був у вашому чудовому місті, і це одне з найкращих місць на землі, де я був.

Я там був зі своїм першим фільмом "Гамер", який отримав спеціальний приз, але зараз "Носоріг" отримав головну нагороду і для мене це дуже приємно, тому що на цьому проекті працювало багато людей з Польщі», – сказав він. Наразі Сенцов перебуває на фронті.

«Носоріг» – це друга повнометражна робота Олега Сенцова. Сюжет кримінальної драми розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой на прізвисько «Носоріг» потрапляє до кримінального світу, і цей шлях приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

У 2012 році проєкт фільму переміг на 3-му пітчингу Держкіно, у 2013 році розпочалася підготовка до зйомок, але фільм тоді не було знято через арешт Сенцова росіянами.

Зйомки стрічки завершились у грудні 2020 року. Фільм є копродукцією України, Німеччини та Польщі. Загальний бюджет фільму складає 1,65 млн євро. Держкіно спрямувало на виробництво 25 млн грн.

Проєкт також отримав фінансову підтримку від Eurimages, німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg і Польського кіноінституту.

Світова прем'єра стрічки відбулась на Венеційському кінофестивалі у програмі «Горизонти».

Стрічку «Носоріг» придбав Netflix, а в український прокат вона вийшла 17 лютого, зібравши за перший вікенд майже 3,7 млн грн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 379 | Додав: adminA | Теги: і найкращим фільмом визнали «Носорі, Кінофестиваль, Польща | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]