Пт, 2024-04-26, 22:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:17
На купівлю "Мотор Січі" китайці разом з Ярославським подали нову заявку в АМКУ
Інші останні Економічні новини

Китайці разом з Ярославським подали нову заявку в АМКУ на купівлю "Мотор Січі"

Китайські інвестори, представлені в Україні компанією Skyrizon, на сайті Шанхайської біржі оприлюднили  інформацію про співпрацю з групою DCH Олександра Ярославського по АТ «Мотор Січ», пише УНІАН.

У повідомленні йдеться, що компанії Xinwei і Skyrizon продовжують процес злиття і реорганізації активів, розпочатий в 2017 р. Цей процес пов`язаний з наміром сконцентрувати акції українського авіабудівного АТ «Мотор Січ» на компанії Skyrizon, і в міру реалізації зіткнувся з перешкодами у вигляді заборонного рішення Антимонопольного комітету України і арешту акцій «Мотор Січі» в судовому порядку з ініціативи СБУ.

Попередній раунд реорганізаційних активностей припускав подачу в АМКУ спільної заявки Skyrizon і державного концерну ДК «Укроборонпром». Однак керівництво концерну публічно назвало угоду неактуальною, а термін відповідних домовленостей закінчився ще в кінці 2019 р.

«У зв`язку зі змінами, що відбулися в основі ділового співробітництва між Skyrizon і ДК «Укроборонпром», Skyrizon провела переговори щодо співпраці в галузі авіаційних двигунів із групою DCH (Україна) і дійшла згоди.

4 серпня 2020 року Skyrizon відкликала з Антимонопольного комітету заяву, яку вона раніше подавала спільно з ДК «Укроборонпром»; 4 серпня 2020 року дочірня Skyrizon і DCH спільно подали нову заяву в Антимонопольний комітет України», - йдеться в повідомленні на сайті Шанхайської біржі.

Як зауважується, Skyrizon сподівається, що співпраця з DCH «підштовхне до швидкого отримання схвалення АМКУ і сприятиме якнайшвидшому завершенню великої реструктуризації внутрішніх активів».

Раніше за заявою Xinwei торги акціями цієї компанії на Шанхайській біржі тимчасово припинялися, проте в липні 2019 року вони були відновлені. З цього моменту Xinwei щомісяця інформує фондовий ринок про хід процесу реорганізації, виконуючи свої зобов`язання щодо поетапного розкриття інформації для захисту прав інвесторів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 557 | Додав: adminA | Теги: ярославський, АМКУ, заявка, купівля Мотор Січі, китайці | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]