Нд, 2024-09-08, 02:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:04
На околицях Часового Яру ЗСУ вдалося стабілізувати лінію фронту: загрози втрати міста немає
Інші останні Новини з регіонів України

Збройні сили України відвели загрозу росії взяти Часів Яр. Заступник командира другого штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової київської бригади, який разом з побратимами захищає позиції в районі Часового Яру, запевняє, що росія відправляє своїх солдатів "майже завжди в одну сторону".

Військові, які нині обороняють Часів Яр від росіян, кажуть, що безпосередньої загрози для міста немає, лінія фронту тут стабілізувалась. Про це заявив в ефірі телемарафону заступник командира другого штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової київської бригади ЗСУ Олексій Тарасенко, який разом з побратимами захищає позиції в районі Часового Яру.

Часів Яр: ЗСУ мають успіхи

"Якогось суттєвого просування ворога в смузі відповідальності немає, лінія фронту плюс-мінус стабілізувалась. Очевидно, що зараз безпосередньої загрози Часовому Яру немає", - сказав він.

Водночас Тарасенко зазначив, що ворог продовжує атакувати українських оборонців по кілька разів на день, принаймні це відбувається в смузі відповідальності 5-ї штурмової бригади.

"Противник просто не доводить своїм людям, що на наших позиціях є оборонці, каже, що позиції пусті і відправляє їх майже завжди в одну сторону", - підкреслив військовий.

За словами Тарасенка, наразі у нього немає інформації про розмір ворожого угруповування біля Часового Яру і він не може сказати про його збільшення чи зменшення останнім часом. Однак зауважив, що з допитів останніх полонених можна сказати, що це в основному люди, яких буквально місяць тому звільнили з місць ув’язнення і вони потрапляють до штурмових підрозділів, зокрема "Ахмат".  

"І їм задачі доводяться максимально коротко, максимально без деталей. Вони йдуть у вказаному напрямку і там уже по ситуації орієнтуються. Очевидно, що при такій підготовці у противника вкрай мало шансів на успіх", - прокоментував він.

Кількість російських атак біля Часового Яру зросла на 200 відсотків

Зазначимо, що росіяни за наказом путіна намагались взяти Часів Яр під контроль до 9 травня, але завдяки титанічним зусиллям наших оборонців їм цього не вдалося зробити. В Інституті вивчення війни (ISW) з посиланням на речника "Хортиці" Назара Волошина інформували, що кількість бойових зіткнень на сході істотно зросла з 84 8 травня до 146 9 травня. Більшість бойових дій відбулася на території від Харківської області до прикордонної зони Донецької та Запорізької областей.

Міноборони Великої Британії підрахувало, що з березня по квітень 2024 року кількість російських атак зросла на 17%, а понад 75% повідомлень про наземні атаки були зафіксовані у напрямку Часового Яру, Авдіївки та Мар'їнки. Водночас кількість російських атак біля Часового Яру зросла на 200 відсотків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 428 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]