Сб, 2024-04-20, 16:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:22
На Першому національному почало мовлення Громадське ТБ
Інші останні Телевізійні новини
Громадське ТБ повідомляє про надання на безоплатній основі можливості Національній телекомпанії України транслювати свої інформаційно-громадські програми, пише ЛігаБізнесІнформ.

На Першому національному блоки Громадського ТБ виходитимуть з 10:00 до 12:00, з 15:00 до 17:00 і з 19:00 до 21:00, без врізки в них реклами, із збереженням маркування, титрування і без зміни змістовної частини.

Підставою для такого рішення стало, як зазначає Громадське ТБ, розуміння важливої ​​місії суспільного мовлення для становлення громадянського суспільства та сталого розвитку країни. Виробництво програм і надалі відбувається на власній технічній базі.

Нагадаємо, вчора Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до в.о. гендиректора НТКУ Олександра Пантелеймонова та керівника НРКУ Тараса Аврахова та до програмної ради «Громадського телебачення» та Громадського радіо з пропозицією робити включення програм Громадського телебачення та радіо на державних медіа.

На переконання Миколи Томенка, поки формується новий Уряд та визначається система влади, не можна втрачати час у процесі реформування ЗМІ та створення на базі державних медіа суспільного мовлення.

Він зауважив, що Перший національний канал та Національна радіокомпанія як державні мовники в частині інформаційно-політичного мовлення, знаходячись під пресом, м’яко кажучи, не інформували людей про ситуацію в Україні, особливо, під час акцій протесту.

«Тому ситуацію треба змінювати вже зараз. Поки ми ухвалимо відповідні законопроекти, а новий Кабінет Міністрів змінить статути, проведе юридичні приготування до роздержавлення і створення суспільного телебачення і радіо, я звертаюсь до нинішніх керівників Першого національного каналу і Національної радіокомпанії, а також до програмної ради «Громадського телебачення» і «Громадського радіо» з пропозицією вже ближчим часом, скажімо, з понеділка, 3 березня, дати можливість виходити інформаційним та політичним програмам «Громадського телебачення» на Першому національному, а «Громадського радіо» – на хвилях Національної радіокомпанії», – зазначив Голова Комітету.

«Мова може йти про дві-три години мовлення, щоб еволюційно рухатися в бік реалізації проекту суспільного мовлення в Україні», – зазначив Микола Томенко.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1192 | Додав: adminA | Теги: Першому національному, Громадське ТБ, мовлення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]