Ср, 2024-04-24, 17:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
На розвиток військового флоту США нададуть Україні 10 млн доларів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

США нададуть Україні 10 млн доларів на розвиток військового флоту

США нададуть Україні 10 млн доларів на розвиток Військово-морських сил. Про це повідомляє Держдепартамент США.

"Державний департамент… надасть додаткові 10 млн. доларів для подальшого нарощування військово-морських можливостей України", - йдеться у заяві.

У Держдепартаменті назвали такий крок відповіддю на "небезпечну ескалацію з боку Росії", пов'язану з захопленням трьох кораблів ВМС України 25 листопада.

"Ми робимо це у солідарності з Литвою та Великою Британією, які також планують збільшити свою допомогу Україні у сфері безпеки", - зазначають в американському відомстві.

США також закликали Росію звільнити захоплені українські кораблі та 24 військових моряків, забезпечити свободу навігації в Керченській протоці та Азовському морі.

Як розпочалася нова хвиля ескалації

25 листопада російські прикордонники, відкривши вогонь, захопили в Азовському морі три українські кораблі та поранили трьох українських моряків. Усі 24 українські військові моряки на борту кораблів були арештовані і відправлені до в'язниці у Москву.

Українська влада назвала захоплення кораблів та моряків відкритим актом агресії.

26 листопада Верховна Рада схвалила указ президента Порошенка про запровадження воєнного стану в окремих регіонах Україні терміном на 30 днів.

28 листопада президент Росії Володимир Путін назвав конфлікт, внаслідок якого були захоплені українські кораблі, "прикордонним інцидентом".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: розвиток військового флоту, США, україна, 10 млн доларів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]