Пт, 2024-04-19, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
На своїй військовій базі Іспанія готуватиме українських снайперів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ракетний комплекс Hawk Іспанські збройні сили готуватимуть українських снайперів на військовій базі в Толедо за програмою, яка передбачає підготовку 400 військовослужбовців кожні два місяці.

Угоду про співпрацю між Міноборони Іспанії та урядом Україну було підписано в понеділок.

Угода про співпрацю також передбачає навчання іншим можливостям: від базового курсу знешкодження вибухових речовин до парамедичного навчання.

Навчальні курси проводитимуться в армійській піхотній академії Толедо. Навчальні ротації проходитимуть кожні два місяці, в них братимуть участь 400 українських військовослужбовців.

Крім того, Іспанія розглядає можливість навчання українських солдатів прийомам, пов'язаним з кіберзахистом, а також використанню техніки, яка нещодавно була відправлена в Україну, таких як польова артилерія 105/14 та ракетний комплекс Hawk.

Навчальні програми є частиною Місії військової допомоги на підтримку України (EUMAM Україна), яку спонсорує Європейський Союз, яка доповнює доставку зброї в Україну, щоб протистояти російському вторгненню.

За останніми даними, наданими Міноборони, Іспанія організувала понад 30 логістичних перевезень зброї та матеріалів до Польщі для їхньої подальшої передачі Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 274 | Додав: admin | Теги: іспанія, база, військова, українці, снайпер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]