Пт, 2024-04-19, 12:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
На всю зиму українцям дали прогноз погоди
Інші останні Прогноз погоди

  Українцям дали прогноз погоди на всю зиму

Синоптики розповіли, якої погоди варто очікувати в Україні цієї зими. Найсильніші морози до -30 градусів накриють країну 7-10 лютого, але у цілому зимовий сезон 2018-2019 буде тепліше на 1-2 градуси, ніж минулого року, хоч і закінчиться лише у квітні. Про це розповіли синоптик Леонід Горбань і заввідділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, передає Сегодня.

«У цьому році зима нестандартна, багато днів буде триматися плюсова температура, причому в грудні очікується чотири короткі відлиги і чотири таких же коротких морозних періоди. І тільки в кінці місяця почнеться поступове зниження температури. 28-29 грудня почне холоднішати і піде хороший сніг, якого у середньому по Україні випаде за два дні близько 10 сантиметрів», – прогнозує Горбань.

Аналогічні погодні коливання плануються і перед Різдвом та Старим Новим роком. Тільки після цього в Україні стартує справжня зима – з пекучими морозами і завалами снігу. До слова, сніг буде йти до 10-12 лютого, навалить в середньому більше 50 см.

Перед Хрещенням морози стануть значно сильніше, а після різкого похолодання на 7-10 лютого прийде потепління. Втім, снігопади можуть повторитися і перед 8 Березня. На думку Віри Балабух, січень і грудень порадують українців відсутністю тріскучих морозів і середньою температурою на 2-3 градуси вище кліматичної норми.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 1014 | Додав: adminA | Теги: українці, вся зима, прогноз погоди | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]