Пт, 2024-04-26, 11:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
На зустрічі з прем'єр-міністром Британії Зеленський закликав надати Україні план дій щодо членства в НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Зеленський на зустрічі з прем'єр-міністром Британії закликав надати Україні план дій щодо членства в НАТО

Володимир Зеленський в Лондоні запропонував надати для України план дій щодо членства в НАТО. Президент чітко сформулював прагнення Києва та основну мету.

Тему було обговорено під час неформальної розмови президента України і прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Керівник МЗС Дмитро Кулеба повідомив подробиці у прямому включенні у "Фейсбук".

Дипломат зазначив, що чиновники окремо спілкувалися про вступ до Альянсу. Керівник наголосив, що Україні потрібен план дій щодо членства, і що це сприятиме українській обороні та безпеці, а також підвищить загальну стабільність у регіоні. Він додав, що питання обговорювалося відкрито під час неформальної розмови.

План дій щодо членства в НАТО (Membership Action Plan) – програма щодо вступу нових членів до Північноатлантичного блоку. Норми угоди допомагають кандидатам отримати фактичну згоду інших учасників щодо їх дій, пов'язаних з підготовкою до членства в Альянсі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 604 | Додав: adminA | Теги: план дій, НАТО, Зеленський, зустріч, прем'єр-міністр Британії, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]