Вт, 2024-04-23, 21:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:56
Надання Україні системи IRIS-T стало прикладом для інших партнерів - посол Німеччини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Одним з позитивних результатів передачі Німеччиною Україні системи ППО IRIS-T виявилося те, що цей крок став прикладом для інших партнерів.

Таку думку висловила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен на відео-заході, організованому Німецьким товариством зовнішньої політики, передає ЗМІ.

«Надання IRIS-T насправді дуже сильно мотивувала інших партнерів, які також передали системи протиповітряної оборони, і це стало одним з найбільш позитивних аспектів», - сказала дипломат.

Вона нагадала, що система ППО IRIS-T була передана Україні буквально наступного дня після жовтневого обстрілу з боку рф і виявилася дуже ефективною.

Загалом, підкреслила посол, Німеччина постачає Україні велику кількість зброї, і федеральний уряд регулярно оновлює списки запланованих до передачі озброєнь.

Фельдгузен також повідомила, що ФРН надає Україні допомогу у відновленні енергетичної інфраструктури, пошкодженої російськими ракетами.

Дуже важливою вона назвала політичну підтримку Києва з боку Берліна, зокрема, заклик канцлера ФРН Олафа Шольца під час Німецько-українського бізнес-форуму інвестувати в Україну, як у майбутнього члена ЄС. Фельдгузен підкреслила, що бажання долучитися до Євросоюзу є одним з аспектів мотивації українців, які демонструють надзвичайний дух боротьби.

Очільниця дипмісії ФРН додала, що для неї честь бути в ці часи в Києві попри всі побутові складнощі.

Як повідомлялося, речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що серед пріоритетів у захисників українського неба - отримання таких засобів ППО, як IRIS-T та NASAMS.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 342 | Додав: adminA | Теги: системи IRIS-T, україна, Посол Німеччини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]