Сб, 2024-04-27, 17:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:17
Надпотужну сонячну електростанцію із 240 батарей розробили вчені
Інші останні Новини світу науки і технологій

Австрійський стартап Solar Container представив революційну портативну сонячну електростанцію, яка складається з 240 модулів та вміщується в один стандартний контейнер. Ця інновація дозволяє швидко розгортати потужні джерела чистої енергії у будь-якій точці світу, значно спрощуючи логістику та монтаж.

Система SolarCont може бути доставлена на місце призначення звичайними транспортними засобами, включаючи контейнеровози, вантажні поїзди або вантажівки. Особливістю є її компактність та зручність у транспортуванні, що робить цей генератор екологічно чистої енергії ідеальним рішенням для швидкої реакції на енергетичні потреби в кризових ситуаціях.

Процес встановлення системи полягає в автоматичному розгортанні 240 сонячних панелей, що займає площу 720 квадратних метрів і триває близько п’яти годин. Незабаром після розгортання починається генерація сонячної енергії. Після завершення використання енергії, систему можна легко «зібрати» назад у контейнер, що забезпечує зручність повторного використання та транспортування.

Завдяки попередньо зібраним модулям, які вже підключені до інвертора, та двосторонньому розгортанню панелей, SolarCont мінімізує необхідність довгих кабелів і підвищує ефективність перетворення енергії. Відповідно до оцінок, система здатна забезпечити енергією до 32 домогосподарств в Німеччині або навіть 50 домогосподарств у більш сонячних регіонах, таких як південь Європи.

Нагадаємо — у грудні минулого року китайська корпорація China Three Gorges Corporation успішно ввела в експлуатацію першу у світі комерційну сонячну електростанцію на перовскітних сонячних панелях. Сонячна електростанція складається з 11 200 перовскітних фотоелектричних модулів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 230 | Додав: admin | Теги: сонячна, електростанція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]