Сб, 2024-04-20, 14:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
Найбільш "оригінальні" способи підкупу виборців у "ОПОРІ" назвали
Інші останні Кримінальні новини

У «ОПОРІ» назвали найбільш «оригінальні» способи підкупу виборців

Скільки "коштує" голос

Громадська мережа "ОПОРА" фіксує численні спроби підкупу виборців на місцевих виборах в Україні. За словами активістів, характерною особливістю передвиборчої кампанії цього року стало здешевлення подарунків кандидатів в депутати, а також "вартості" голосу виборця. Сьогодні волевиявлення електорату можна купити від 200 гривень. Про це повідомили представники "ОПОРИ" на прес-конференції, передає Укрінформ.

"На жаль, є факти і пропозиції грошей. Голос коштує близько 200 грн на цих виборах і пропозиції ці звучать, в тому числі і за допомогою засобу комунікації - месенджерів, телеграм-каналів - які дуже активні", - заявила голова правління "ОПОРИ "Ольга Айвазовська.

Згідно з українським законодавством, підкуп виборців карається від 2-х до 6-ти років в'язниці, в разі змови групи осіб термін збільшується до 7 років. Виборець в цьому випадку може бути засуджений на 2 роки обмеження волі, 2 роки громадських робіт або штраф в розмірі 6,8 тис грн.

Фахівці "ОПОРИ" також спостерігають значне зниження вартості подарунків від кандидатів. Так, один з кандидатів в депутати в Полтавській області дарував кришки для закруток з надрукованим на пачці своїм ім'ям. За словами аналітика "ОПОРИ" Олександра Неберикута, в тому ж регіоні інший кандидат пропонував виборцям похилого віку безкоштовні тести на Covid-19, а також медичну страховку у разі зараження коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що українські політики до завершення реєстрації кандидатами на місцевих виборах в Центрвиборчкомі витратили на рекламу в Facebook понад 2,5 млн доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 685 | Додав: adminA | Теги: способи підкупу виборців, «Опора» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]