Ср, 2024-05-08, 02:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Найпопулярніші мотоцикли: види за призначенням
Інші останні Новини світу науки і технологій

мотоцикл Мотоцикли розрізняються не лише за сукупністю технічних та конструкційних характеристик, але й у відповідності до сфери їх використання. Розглянемо найпопулярніші різновиди.

Дорожні мотоцикли

Розраховані на їзду по дорогах з твердим покриттям. Мають гладкі покришки з неглибоким протектором та мотори, як правило від 125 куб. см. Багато із них здатні розвивати швидкість понад 200 км/год.

Круїзери

V-подібні агрегати великого робочого об’єму є характерною рисою круїзерів, хоча також розроблено інші конфігурації моторів на малий та середній робочий обсяг. Вони розраховані на низький крутний момент, тобто не потрібно так часто перемикати передачі для пришвидшення або підтримки контролю. Якщо ви обираєте, який краще купити мотоцикл для їзди на низькій і помірній швидкості, найбільше підходить круїзер, адже він зручніший, ніж інші стилі. Чоппер є різновидом крузера.

Турери

Попри те, що будь-який мотоцикл легко обладнати для подорожей, туристичні спеціально створенні для подолання значних відстаней. Вони мають:

  • двигуни великого робочого об’єму;
  • обтічники та екрани, які забезпечують хороший захист від погоди та вітру;
  • паливні баки великої місткості для великої відстані між заправками;
  • розслаблене вертикальне положення для сидіння.

Спортивні 

Мають високопродуктивні двигуни, розташовані на легкій рамі. Системи підвіски є вдосконаленими з точки зору регулювання та матеріалів для підвищення стабільності та довговічності. Більшість спортивних мотоциклів мають обтічники, які часто повністю закривають двигун, і вітрові скла, що ефективно відхиляють повітря на дуже високих швидкостях або принаймні зменшують загальний опір. Водій нахиляється вперед проти вітру, сила якого може комфортно підтримувати вагу вершника на швидкості близько 160 км/год. Але на меншій швидкості ця посадка залишає занадто велику вагу на руках і зап’ястях, викликаючи втому.

мотоцикл

Універсали

Вуличні моделі загального призначення. Підніжки розташовані нижче, а кермо досить високо, щоб не змушувати водія тягнутися вперед, розташовуючи плечі вище стегон у природному положенні. Універсальні мотоцикли часто рекомендуються початківцям через їхню гнучкість, відносно низьку вартість і помірні двигуни. Частіше всього не обладнані обтічниками або вітровим склом, якщо вони є, то відносно невеликі.

Серед поширених типів мотоциклів кожний поціновувач швидкої їзди зможе обрати найбільш актуальну модель.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 515 | Додав: admin | Теги: Мотоцикл, призначення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]