Пт, 2024-04-19, 20:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Насіння овочів: які варто купити і як вибрати
Інші останні Новини України

Насіння овочів: які варто купити і як вибрати

Як то кажуть: готуй сани влітку. З насінням на весну та ж історія. Уже в середині-кінці осені досвідчені городники починають засівати поля і ділянки, а в середині весни вже отримують перші врожаї. Для України кінець лютого і початок березня - найкращий варіант для посіву.

Перед посадкою важливо визначитися з двома основними моментами. Перше - час посіву вибирайте в залежності від виду і сорту рослини, друге - щоб отримати багатий врожай, купуйте тільки найкраще насіння. Якщо з першого питання можна без зусиль знайти необхідну в інтернеті інформацію, то з вибором насіння справи йдуть складніше. У даній статті ви знайдете багато корисних рекомендацій з цього приводу. Проте одразу зауважимо, що якщо вас цікавить якісне насіння овочів в Україні, тоді варто звернути увагу на продукцію Садиба центр, яка представлена на сайті vseroste.com.ua.

Де купити

Можна умовно виділити три місця для покупки:

  • на ринку;
  • в магазині;
  • через інтернет.

Багато людей з десятирічним досвідом схильні брати насіння на ринку, вважаючи такий спосіб найбільш надійним. Як показує практика, сьогодні там рідко можна зустріти нові плідні і стійкі гібриди. А що з терміном придатності? Тут вже тільки доведеться вірити на слово. Ви любите сюрпризи?

Можна взяти насіння в спеціалізованому місцевому магазині або через інтернет. За великим рахунком, тут основні відмінності - це цінова політика магазину і спосіб продажу: безпосередньо або через інтернет. Пошук насіння в глобальній мережі дозволить знайти кращу пропозицію, як за ціною, так і по доступному вибору, адже ви не обмежуєтеся місцевими торговцями, а вибираєте серед всіх українських та кращих закордонних.

Так, наприклад, якщо ви плануєте закупитися продукцією від GSN Semences в Інтернеті, тоді вам буде достатньо перейти за посиланням vseroste.com.ua. Інтернет-магазин насіння vseroste.com.ua пропонує тільки якісне насіння від кращих селекціонерів світу та України.

На що варто звернути увагу при купівлі насіння

Допустимий термін зберігання

Може сильно різнитися залежно від виду і сорту: якщо кабачок і огірок зберігається 5-8 років, то капуста, томати - 3-5; не закуповуйте насіння на довгий час вперед, так як з кожним роком зберігання відсоток пророслого насіння знижується, як і якість самих рослин.

Оформлення упаковки

Тут важливо не вестися на красиву і яскраву картинку на пачці: це лише інструмент маркетологів для залучення уваги покупця. Вибираючи насіння, відштовхуйтесь лише від характеристик і порад досвідчених городників.

Відсоток схожості

Показник усередненого кількості врожаю з посадки.

Виробник

Рекомендуємо довіряти перевіреним брендам, які вже довгі роки на ринку і користуються попитом, який тільки зростає. Наприклад, якщо ви хочете купити дійсно якісне насіння овочів від бренду Сатімекс, які широко представлені на сайті seroste.com.ua.

Скільки насіння брати на ділянку

Часто, купуючи розсаду, можна взяти зайвого, або, навпаки, недобрати. Щоб розрахувати приблизну кількість насіння в грамах на ділянку, необхідно враховувати особливості культури. Отже:

  • томати, кавуни, салат, перець вимагають на 10 м2 близько 1-5 грам;
  • огірки, морква, петрушка і цибуля - 6-10 грам.

Гібридні сорти: використовувати чи ні

Існує міф, нібито гібриди створюються за сприяння ГМО (генетично модифікованих організмів). І це велика помилка. Суть гібридизації в відборі кращих якостей батьківських сортів для підвищення характеристик, таких як стійкість до різкої зміни температур, до паразитів і необхідної хімії для росту рослин. Тому не бійтеся садити гібридні сорти, при належному догляді вони нагородять вас багатим і екологічно чистим урожаєм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 939 | Додав: admin | Теги: купити, насіння, Овочі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]