Чт, 2024-03-28, 20:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:03
Наступний рік стане початком повноцінного економічного зростання - Гройсман
Інші останні Економічні новини

  Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що наступного року має початися повноцінне економічне зростання. Про це він написав у Facebook.

"Наближається момент, коли Верховна Рада повинна прийняти рішення щодо державного бюджету-2017. Уряд визначив пріоритети на наступний рік. Україна починає виходити з кризи, і 2017 рік має стати початком повноцінного економічного зростання. Ефектом цього зростання має стати реальне підвищення рівня життя наших громадян", - переконаний Гройсман.

За його словами, у кошторис закладаються як стимули для забезпечення економічного розвитку, так і збільшення витрат на освіту, охорону здоров'я та культуру.

"У бюджеті ми закладаємо як стимули, які мають забезпечити економічний розвиток країни, так і збільшення видатків на освіту, охорону здоров'я, культуру. Це чесний і реалістичний бюджет, і я сподіваюсь на відповідальне голосування у Верховній Раді", - заявив прем'єр.

"Децентралізація стала справжньою можливістю для громад вирішити ті проблеми і питання, які роками висіли у повітрі через відсутність коштів і повноважень. Ми запустили процес змін на місцевому рівні - а тепер розкручуємо маховик змін і на центральному рівні. Оновлення інфраструктури і місцевої, і загальнодержавної - є одним з наших ключових пріоритетів на 2017 рік", - зазначив Гройсман.

За його словами, протягом тривалого часу більшість українців встигли відвикнути від таких позитивних і буденних змін, як ремонт доріг, тротуарів, шкіл чи садочків. "Проте у 2014 році, розпочавши реформу децентралізації, ми надали реальну можливість громадам використовувати власні кошти та повноваження на розвиток інфраструктури і створення нових робочих місць", - наголосив він.

Як приклад він навів місто Чоп, до бюджету якого у першій половині цього року додатково надійшло понад 4,4 млн грн, що "дозволило провести капітальний ремонт вулиць міста, продовжити реконструкцію дошкільних закладів, оновити інженерну інфраструктуру міста, встановити енергоощадні лампи вуличного освітлення".

Нагадаємо, Верховна Рада планує ухвалити держбюджет на 2017 рік 8 грудня. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, наступний рік, початок економічного зростання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]