Вт, 2024-04-23, 13:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:44
Назвав площу території, яку РФ окупувала на Донбасі після підписання Мінських угод учасник ТКГ. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Учасник ТКГ назвав площу території, яку РФ окупувала на Донбасі після підписання Мінських угод.

Від часу підписання Мінських угод у вересні 2014 року російські окупанти не перестають порушувати ці угоди і захопили на Донбасі 1700 квадратних кілометрів, які, за Мінськими угодами, мають бути підконтрольні України.

Про це заявив в інтерв’ю “5 каналу“ Денис Казанський – український журналіст і учасник Тристоронньої контактної групи в Мінських переговорах як представник Донецької області.

“Є лінія розмежування, яка встановлена Мінськими угодами. Це було встановлено Мінським меморандумом від вересня 2014 року. З тих пір російські найманці, оці проксі “ДНР” і “ЛНР”, … в України захопили додатково 1 тисячу 700 квадратних кілометрів, включаючи міста Дебальцеве, Вуглегірськ”, – сказав Казанський.

Він наголосив, що всі заяви Кремля і окупаційної влади самопроголошених “ДНР” і “ЛНР” про те, що Україна начебто не хоче виконувати Мінські угоди, – це брехня і маніпуляції російської пропаганди. Росія про це заявляє, щоб прикрити свою військову агресію і не йти на виконання Мінських угод та виконання законних вимог України, в тому числі під час переговорів у Мінську.

“Наша позиція така: якщо ми кажемо про виконання Мінських угод, то, будь ласка, давайте ви повернетесь на ту лінію розмежування, яка передбачена Мінськими угодами – відійдіть… І саме та сторона каже, що вона не буде це виконувати. То, відповідно, вся відповідальність за порушення Мінських угод лежить на Росії і на її сателітах. І це не просто порожні слова. Я реально кажу, в якому місці вони її порушують”, – сказав Денис Казанський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 532 | Додав: adminA | Теги: окупація, підписання Мінських угод, РФ, площа території, Донбас | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]