Вт, 2024-04-23, 12:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:41
Не вщухають артобстріли Чорнухиного та Троїцького
Інші останні Кримінальні новини

Бойовики обстрілюють з артилерії села Чорнухине і Троїцьке Луганської області на кордоні з Дебальцевим Донецької області.

Як йдеться сьогодні, 18 лютого, в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля, вчорашній день і ніч на більшій частині контрольованої Україною території Луганської області пройшли спокійно. Разом з тим, повного припинення вогню немає.

Поблизу двох населених пунктів на адміністративному кордоні з Донецькою областю - Чорнухине і Троїцьке - йдуть активні бойові дії із застосуванням важкої артилерії, систем "Град", мінометів, танків. Відлуння обстрілу чути в Попасній, Новотошківці та інших населених пунктах уздовж автодороги "Бахмутка". Повноцінний зв`язок з цими населеними пунктами поки що не вдалося відновити.

При цьому сказано, що в традиційно гарячих точках - Станиця Луганська, Кримське, Новотошківка, Щастя, Попасна, Трьохізбенка, Гірське, - обстрілів не зафіксовано.

"Бойове затишшя по максимуму використовується для ремонту зруйнованих систем життєзабезпечення. У Попасній відновлюють мобільний телефонний зв`язок, з завтрашнього дня тут починається регулярне автобусне сполучення з Сєверодонецком, з 23 лютого почнуть роботу банкомати "Ощадбанку". Світло, вода, газ і опалення є в більшій частині міста за винятком кількох вулиць, де розбиті комунікації поки що не встигли відновити. У Щасті без центрального опалення залишаються 4 багатоповерхівки, до кінця дня тепло подадуть. Електроенергія і вода в місті є, теплоелектростанція працює в нормальному режимі", - зазначив Москаль.

Також вчора протягом дня сапери розміновували підходи до пошкоджених ліній електропередач в околицях Трьохізбенки (Новоайдарський район). Сьогодні селище, яке більше місяця залишалося без світла, на 70% з електроенергією. Газу поки що немає, магістральний газопровід пошкоджений на території, контрольованій козаками так званого "Всевеликого войска донского", доступу туди ремонтні бригади не мають.

Без газу залишаються також Тошківка, Нижнє, Світличне і Кримське (в останньому селищі також немає світла і води). Газопровід перебитий поблизу автодороги "Бахмутка", якщо ремонтники дістануть доступ до місця пошкодження, газопостачання буде відновлено вже сьогодні.

Нагадаємо, Москаль вважає, що причиною порушення бойовиками режиму припинення вогню є конфлікт всередині терористичної організації "ЛНР".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 862 | Додав: adminA | Теги: артобстріли Чорнухиного та Троїцько | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]