Чт, 2024-03-28, 15:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Негайних економічних санкцій вимагає голова німецького МЗС проти Москви
Інші останні Новини Європейського Союзу

Глава німецького МЗС Штайнмаєр висловився за швидкі санкції Євросоюзу проти російської економіки. За його словами, в Брюсселі вже проводиться активна підготовка до нових штрафних заходів.

Федеральний міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловився за якнайшвидше запровадження економічних санкцій проти Російської Федерації з огляду на політику Москви в українській кризі. "Після смерті майже 300 невинних людей під час падіння літака MH17 і негідних дій мародерської вояччини на місці катастрофи поведінка Росії не залишає нам іншого вибору", - сказав міністр в інтерв’ю німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, яка вийшла в суботу, 26 липня. За словами Штайнмаєра, в Брюсселі сьогодні вже повним ходом іде підготовча робота до "переходу до секторальних заходів" Євросоюзу проти Москви.

Міністр також нагадав про розширення списку осіб, причетних до подій в Україні, щодо яких ЄС застосував штрафні заходи у вигляді блокування рахунків і заборони в'їзду. "Ми залишаємося вірними нашому курсу: розумно виписані й у спільному рішенні прийняті заходи Європи з метою підвищення тиску та готовність до серйозних розмов з Росією", - сказав Штайнмаєр в інтерв’ю виданню.

Обмеження доступу до фінансових ринків та збройне ембарго

Нагадаємо, ще в п’ятницю, 25 липня, з дипломатичних кіл стало відомо, що представники урядів 28 держав-членів Євросоюзу в цілому вже домовилися про подальші санкції проти Москви. Як повідомляє інформагентство dpa, зокрема, йдеться про ускладнення доступу Росії до фінансових ринків ЄС, а також заборону нових експортних поставок озброєнь та високотехнологічної продукції й обмеження на поставки спеціальних установок для нафто- та газовидобувної галузі в РФ. Тепер, згідно з повідомленням, Єврокомісія має підготувати відповідні проекти рішень до початку наступного тижня.

Зокрема, Єврокомісія, як повідомляє dpa, пропонує заборонити учасникам ринку купівлю євробондів, емітентами яких виступають кредитно-фінансові установи, які більш як на 50 відсотків належать російській державі. Як зазначається в аналітичній записці Єврокомісії, яку цитує інформаційна агенція, через держбанки 2013 року було розміщено майже половину російських облігацій, загальний обсяг яких торік становив 15,3 мільярда євро.

Що ж стосується оборонного експорту ЄС до РФ, який також планується заборонити, то його річний обсяг наразі становить близько 300 мільйонів євро. Планується також поширити ембарго на товари подвійного призначення, які можуть використовувати як армія, так і цивільні. Ідеться зокрема про матеріали й обладнання для промисловості, а також про надпотужні комп’ютери. Обсяг експорту до Росії у цьому сегменті становить щорічно близько чотирьох мільярдів євро.

У нафтогазовому секторі розглядається можливість заборонити експорт технологій, які можують знадобитися Росії, приміром, для розвідки і освоєння родовищ в Арктиці. Нині технології у цьому сегменті експортуються щорічно на 150 мільйонів євро, йдеться в аналітичній записці Єврокомісії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: голова німецького МЗС вимагає проти, економічних санкцій | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]