Нд, 2024-05-05, 03:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:23
Новий етап реформи для інтеграції з НАТО розпочали в Україні
Інші останні Політичні новини

У Міністерстві оборони України та Генеральному штабі ЗСУ розпочався новий етап реформи оборонного менеджменту. Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Головна мета реформи - підвищення ефективності оборонного планування та управління оборонними ресурсами, а також досягти в довгостроковій перспективі функціональної взаємосумісності з нашими партнерами з держав-членів НАТО.

У Міноборони підкреслили, що саме взаємосумісність створює можливість діяти спільно з партнерами як під час військових операцій, так і під час планування протидії майбутнім загрозам.  

"Можна говорити про взаємосумісність операційну і функціональну. Операційна сумісність дозволяє проводити спільні дії під час операцій з врегулювання кризових ситуацій, у складі Сил реагування НАТО та багатонаціональних навчань. Такі операції потребують сумісності на рівні озброєння, снарядів, систем зв'язку тощо".

Зазначається, що функціональна взаємосумісність стосується сфер оборонного планування, управління оборонними ресурсами, управління персоналом, адміністративної діяльності й зорієнтована на перспективу.

У відомстві додають, що наявність реальної загрози потребує від Міноборони та Генштабу пошуку більш ефективних методів планування та управління ресурсами для розвитку спроможностей.

"Як це буде відбуватися і що таке спроможності? Наведу наочний приклад з літаками F-16. Одних літаків для отримання переваги в повітрі та проведення операцій недостатньо. Для того, щоб ефективно планувати їх застосування, ми маємо забезпечити наявність всіх необхідних базових компонентів спроможності, а це і відповідна інфраструктура, наприклад, злітні смуги, ангари, і навчені пілоти та технічний персонал, і внесені зміни в роботу диспетчерів, штурманів, системи управління. Окрім цього необхідно запланувати належне обслуговування техніки під час експлуатації, починаючи від технічного огляду і завершуючи наявністю відповідних запасних частин та пально-мастильних матеріалів. Все це необхідно запланувати та виконати в найстисліші терміни".

Як відомо до проєкту залучені представники відповідних структурних підрозділів Міністерства та закупівельних агенцій, фахівці управлінь з планування та управління ресурсами Генерального штабу, також експерти команд проєктів консультативно-дорадчої допомоги SDA Великої Британії та PROTECT2 Канади, консультанти з Литви та IDA США.

Гайдер підкреслив, що у Міноборони планують, вже у першому півріччі 2024 року сформувати цільову модель та дорожню карту трансформації системи управління розвитком спроможностей.

За його словами, цей проєкт є частиною інституційних змін та входить до заходів "Адаптованої річної національної програми Україна–НАТО".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 253 | Додав: admin | Теги: реформи, інтеграція, НАТО, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]