Чт, 2024-03-28, 23:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Обговорили перспективу надання чергової партії зброї для ЗСУ Київ і Вільнюс
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Поглиблення співпраці між військовими вишами та збільшення кількості литовських інструкторів у підрозділах української армії стали предметом зустрічі міністра оборони України Степана Полторака та начальника Об'єднаного штабу ЗС Литовської Республіки Віталіюса Вайкшнораса.

"Ми зацікавлені у поглибленні співробітництва між військовими навчальними закладами, адже дуже важливо, коли йде командна робота і багато питань між нашими військовослужбовцями вирішується в робочому порядку. Це результативно. Ми завжди матимемо стратегічну витримку та будемо допомагати Україні", - наводить слова В.Вайкшнораса сайт Міноборони України.

Під час зустрічі також обговорювалися питання спільної роботи у рамках багатонаціонального об'єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування.

Крім того, розглядалися організаційні питання надання литовською стороною чергової партії зброї та боєприпасів для ЗСУ.

"Нас чекає довга спільна робота, військові наших відомств повинні більше спілкуватися між собою, більше обмінюватися досвідом на різних рівнях, лише робота в команді дасть справжні результати", - зазначив В.Вайкшнорас.

У свою чергу С.Полторак поінформував іноземну делегацію про ситуацію на сході України.

"Ситуація, яка на сьогодні склалася на сході нашої держави, повністю контролюється військовими. Тих сил і засобів, які залучені, достатньо, аби справитися із завданнями, які стоять перед Збройними силами України із захисту суверенітету і територіальної цілісності держави", - наголосив він.

Міністр також відзначив професіоналізм і компетентність молодих командирів, які стали справжніми офіцерами вже під час ведення бойових дій. "Вони володіють ситуацією, грамотно і виважено приймають рішення, вміло керують підлеглими", - повідомив С.Полторак.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: Київ і Вільнюс, зсу, надання партії зброї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]