Чт, 2024-03-28, 23:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:08
Обговорили питання безпеки голова СБУ та представники "Атлантичної Ради" США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Голова СБУ та представники «Атлантичної Ради» США обговорили питання безпеки

У ході зустрічі сторони обговорили бачення шляхів зміцнення двосторонніх відносин та напрямки взаємовигідної співпраці між двома країнами, зокрема, у контексті протидії гібридним загрозам з боку Росії

Голова Служби безпеки України Іван Баканов провів зустріч з делегацією представників «Атлантичної Ради» у складі провідних аналітиків США та фахівців з питань зовнішньої політики та безпеки. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У ході зустрічі сторони обговорили бачення шляхів зміцнення двосторонніх відносин та напрямки взаємовигідної співпраці між двома країнами, зокрема, у контексті протидії гібридним загрозам з боку Росії.

Американська сторона вкотре наголосила на неухильній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України у її міжнародно визнаних кордонах, незворотності обраного шляху внутрішніх реформ на основі європейських та євроатлантичних цінностей. На думку представників США, сильна і реформована Україна є запорукою та важливим елементом європейської безпеки.

Окрема увага під час бесіди була приділена реформуванню безпекового сектора України, ключовим напрямком якого є реформа Служби безпеки України та ухвалення нового законодавства про її діяльність.

«Ми вже розпочали перехід до нових принципів роботи спецслужби, а новий закон «Про Службу безпеки України» закріпить їх остаточно. У цьому процесі реформування досвід і підтримка міжнародних партнерів є важливими для нас», ‒ зазначив Іван Баканов.

Голова Служби та представники «Атлантичної Ради» погодилися продовжувати та поглиблювати високий рівень співпраці, який вже існує між сторонами і є важливим доробком у протидії загрозам, що стоять перед двома країнами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: Голова СБУ, представники «Атлантичної Ради» США, питання безпеки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]