Пт, 2024-03-29, 13:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:52
Одноголосно Сенат Польщі ухвалив постанову про підтримку України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Спікер ВРУ зазначив, що Сенат Республіки Польща підтримує політичну та фінансову допомогу Україні, постачання зброї та участь солдатів з країн НАТО в навчанні українських військових.

Польський Сенат (верхня палата польського парламенту) одноголосно ухвалив постанову про підтримку України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

“Без незалежної України не може бути безпечної Польщі”. Польський Сенат одноголосно ухвалив Постанову про підтримку України. Підкреслюється, що Сенат підтримує політичну та фінансову допомогу Україні, постачання зброї та участь солдатів з країн-членів НАТО в навчанні українських військових”, – зазначив голова ВР.

Він також подякував Польщі за підтримку та солідарність.

За рішення проголосували одноголосно 92 парламентарі. “Вільна Україна – один з гарантів безпеки Польщі”, – заявили сенатори.

У резолюції ідеться про те, що Польща була першою, хто визнав незалежність України, а керівництво держави поколіннями зміцнювало стратегічне партнерство обох країн.

“Сьогодні, коли Україна зіштовхнулася зі смертельною небезпекою – загрозою чергового вторгнення – особливо важливо, щоби влада Польщі надійно підтримувала сусіда. Без незалежної України немає безпеки Польщі”, – йдеться у тексті.

У документі також міститься запевнення, що Сенат Республіки Польща підтримує політичну і фінансову допомогу Україні, постачання зброї та участь солдатів з країн-членів НАТО у навчанні українських військовослужбовців.

“Будь-які дії, спрямовані на стримування агресора, мають величезний вплив на моральний дух української нації”, – зазначили сенатори.

Вони також вказали, що Росія зібрала біля кордонів України велику армію з танками, важкою артилерією, кораблями і бойовою авіацією. “Метою цієї ескалації є дестабілізація Європи. Це може призвести до найбільшого збройного конфлікту з часів Другої світової”, – йдеться у документі, пише ЗМІ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 398 | Додав: adminA | Теги: постанова, підтримка України, Сенат Польщі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]