Чт, 2024-04-18, 04:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:02
Окуповані росіянами території України Литва закликала передати під контроль ООН
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Литва закликала передати окуповані росіянами території України під контроль ООН

Сейм Литви запропонував змінити стратегію стримування російської агресії

Сейм Литви 10 грудня ухвалив резолюцію, в якій закликав фактично змінити стратегію Заходу щодо стримування російської агресії. За резолюцію, яка пов'язана з нападом РФ на українські кораблі в Чорному морі, проголосували 79 членів литовського парламенту, двоє утрималися, пише литовське видання Delfi.

Литва пропонує вимагати від РФ термінової передачі під контроль ООН окупованих українських територій, а також Керченської протоки. Ще одна вимога - звільнення усіх ув'язнених Росією за політичними мотивами українців, а також усіх військовополонених.

У разі, якщо РФ не виконає ці вимоги, Литва пропонує міжнародній спільноті запровадити санкції проти російського нафтогазового сектору, а також відключити Росію від системи SWIFT. До слова, SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications) - міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів.

Зазначимо, що Литва стала першою країною, яка ввела санкції за напад на українські кораблі.

Як повідомляв ZAXID.NET, російські прикордонники 25 листопада здійснили збройну атаку в Керченській протоці на три кораблі ВМС України – буксир «Яни Капу» та два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь», які прямували з Одеси до Маріуполя через Чорне і Азовське моря. Захоплені кораблі з екіпажами розмістили в окупованій Керчі. Внаслідок атаки російських військових Були затримані 24 українські моряки, троє з них отримали поранення. Серед затриманих є двоє працівників СБУ.

Група незалежних журналістів-розслідувачів Bellingcat, опираючись на дані ФСБ Росії, встановила, що один з трьох катерів, а саме – катер «Бердянськ», російські військові обстріляли у нейтральних водах.

У спецоперації росіян проти українських кораблів брали участь двоє перекинчиків зі СБУ, які у 2014 році перейшли служити на бік Росії.

28 листопада окупанти взяли усіх полонених моряків під варту й перевезли їх до Москви. ФСБ Росії звинувачує їх у незаконному перетині кордону. Таким чином полоненим українським морякам загрожує у Росії до шести років в’язниці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: окуповані росіянами території Украї, під контроль ООН, литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]