Пт, 2024-04-19, 11:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
Опитування - переважна більшість чехів засуджує агресію Росії проти України
Інші останні Новини Європейського Союзу

78 відсотків опитаних чехів негативно ставиться до дій Росії щодо України – це дані, які сьогодні оприлюднив Чеський центр вивчення громадської думки Інституту соціології Академії наук Чехії.

Як повідомляє Радіо Свобода, чеські громадяни також негативно оцінюють роль українських олігархів у конфлікті. При цьому ще у квітні 24% тих, хто цікавиться подіями в України, ще не знали, як ставитися до олігархів.

За даними Центру, 57% чеських громадян розглядають українську кризу як можливу загрозу мирові у світі. Більшість серед них – це люди, які цікавляться подіями в Україні.

Важливим показником, за даними опитування Центру, є й те, що тільки двоє з кожних п’ятих опитуваних громадян мають сформовану думку про українські події; решта, в тому числі й ті, хто цікавиться Україною, через заплутаність ситуації не можуть визначитися зі своїм ставленням до українського конфлікту.

За даними Центру, 76% чехів виступає проти того, щоб Чехія приєдналася до вирішення української кризи: на їхню думку, найбільшу підтримку тут мала б надати ООН.

Найвищої оцінки у вирішенні конфлікту, на думку чехів, заслуговує Європейський Союз.

Назагал інтерес чехів до подій в Україні у червні порівняно з травнем цього року дещо впав – із 55% до 47%, – однак і зараз 66% чехів вважає важливими події, які розгортаються в Україні. Певний спад інтересу, на думку авторів аналізу, є типовою характеристикою для тривалих конфліктів.

Нагадаємо, 25 червня небайдужі чехи разом з українцями пройшли маршем від будівлі чеського уряду в Празі в посольство Росії в Чехії. Кілька десятків людей з українською символікою і плакатами з написами "Зупиніть Путіна, збережіть демократію", закликали чеську владу не бути байдужою до подій в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: більшість чехів, опитування, агресію Росії, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]