Пт, 2024-04-19, 12:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
Опитування - в ЄС хочуть 69% українців, в НАТО – 57%
Інші останні Політичні новини

Більша частина українців прагнуть, щоб Україна увійшла до Євросоюзу та НАТО. Так, 69% респондентів відповіли, що позитивно ставляться до вступу країни в Євросоюз, і 57% – в НАТО. Такі дані опитування компанії Liberty Report.

25% опитаних вважають, що Україні не варто вступати в ЄС, і ще 6% так і не змогли визначитися з відповіддю.

До речі, чоловіки активніше підтримують приєднання до складу ЄС, ніж жінки. Згідно з опитуванням, 75% чоловіків позитивно оцінили таке прагнення України, а серед жінок таких було 66%.

І традиційно обирає майбутнє країни з Європою переважно молодь. А чим старший респондент, тим менше шансів, що він відповість «так» приєднанню країни до ЄС.

Щодо членства в НАТО, 57% вважають необхідним кроком для України та 36% проти такого співробітництва. Ще 7% досі не визначилися.

Підтримка курсу України в НАТО також відрізняється за віком опитаних. 72% респондентів, яким було від 18 до 29 років, позитивно ставляться до Альянсу. А серед респондентів, яким понад 60 років, таких було всього 43%.

Соціологічне дослідження провели впродовж 11–12 березня методами онлайн-панелі та телефонного опитування серед людей віком понад 18 років за репрезентативною вибіркою. Похибка вибірки не перевищує 2,58%.

Відзначимо, що Україна активізувала співпрацю з НАТО, коли Росія окупувала Крим і частину Донбасу. В кінці 2014 року Верховна Рада скасувала закон, який передбачає, що Україна дотримується політики «позаблоковості». Ще через рік політики підтримали поглиблення співпраці з НАТО і це стало одним із пріоритетних завдань.

У 2018 році в НАТО визнали Україну кандидатом на членство в Альянсі, а у 2020 році Україна отримала статус партнера розширених можливостей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 590 | Додав: adminA | Теги: НАТО, опитування, 69% українців, ЄС, 57% | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]