Сб, 2024-04-20, 09:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:32
Опозиція обіцяє, що до Кабміну увійдуть лідери Майдану
Інші останні Політичні новини
Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що ті, хто були при владі після 2010 року, не можуть бути членами нового Кабінету міністрів. Про це він сказав сьогодні, 25 лютого, під час свого виступу в парламенті, передає прес-служба партії "Батьківщина".

Він наголосив, що при формуванні нового уряду не повинно бути "ніякої кулуарності".

"До складу нового уряду, і вчора ми провели перші консультації з представниками Майдану, повинні увійти представники Майдану", - сказав він.

Зокрема, він назвав прізвища Олега Мусія, який був координатором медичної служби Євромайдану, Ольгу Богомолець, Сергія Квіта, Ігоря Луценка та Руслану.

Говорячи про принципи формування нового уряду, Яценюк наголосив, що має бути забезпечено принципи чесності та прозорості.

"Принципи визначають, що ті, хто є олігархами, які були при владі після 2010 року, не можуть бути членами Кабінету міністрів", - наголосив Яценюк.

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов наголошує, що у четвер, 27 лютого, Верховна Рада має сформувати коаліційний уряд. Про це він сказав, звертаючись до керівників депутатських фракцій та груп.

"Даю доручення: в четвер коаліційний уряд національної довіри повинен бути сформований", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що вони мають зробити це вдень або вночі, але уряд має бути проголосований.

Нагадаємо, раніше Турчинов доручав керівникам фракцій парламенту і депутатським групам до вівторка, 25 лютого, провести консультації з формування нової більшості та уряду народної довіри.

Для того щоб сформувати уряд, необхідно створити коаліцію депутатських фракцій. Така умова міститься у відновленій Конституції 2004 року, до якої повернулися народні депутати 22 лютого.

Євродепутати Брок і Гомеш: новим прем'єром буде Яценюк

Два керівника спеціальної делегації Європейського парламенту, яка щойно повернулася з України і мала переговори з усіма ключовими учасниками політичного процесу, заявили, що наступним прем`єр-міністром України, ймовірно, буде Яценюк, повідомляє УНІАН.

Про це на прес-конференції під час сесії Європарламенту в Страсбурзі заявили керівники делегації - голова Комітету у закордонних справах Європарламенту Елмар Брок та віце-голова делегації португальський євродепутат Ана Гомеш.

"Ми зустрілися з усіма ключовими політичними гравцями, коли були у Києві. Ми зустрілися з наступним прем`єр-міністром, яким, ймовірно, буде Яценюк", - сказав Брок.

"Яценюк, найімовірніше, буде наступним прем`єр-міністром тимчасового уряду", - сказала Гомеш, розповідаючи про зустрічі у Києві.

Делегація Європарламенту з дванадцяти депутатів перебувала у Києві з 22 по 24 лютого.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: Кабміну, лідери Майдану, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]