Пт, 2024-04-19, 20:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:24
Особливості вирощування насіння зеленого гороху
Інші останні Новини України

Особливості вирощування насіння зеленого гороху

Зелений горох може бути ранньостиглий, середньостиглий, середньопізній. Саме від сорту залежить технологія вирощування. Але є кілька загальних правил, які можна застосувати до всіх сортів. Це зокрема:

  • велика кількість сонця;
  • наявність поливу;
  • правильна висадка в ґрунт;
  • обробка ультрафіолетом на першому етапі;
  • обов'язкове озонування на другому.

Насіння зеленого гороху, оброблені ультрафіолетом знезаражуються. За допомогою цієї технології відсівається некондиція. Після обробки озоном, не тільки зростає врожайність насіння на 20%, але і відбувається додаткова обробка від захворювань. Також слід обов'язково використовувати мікродобрива купити які можна вигідно за допомогою сайту harvest-center.com.ua.

Зелений горошок краще висаджувати в ґрунт, на якому росли гарбуз, огірки, томати або картопля. Якщо поле після соняшнику або кукурудзи, то врожаю чекати не варто. Також не підійде для горошку і піщаний ґрунт. Перед посівом ґрунт слід добре удобрити органікою і мінералами. Крім того, горох буде добре рости на місці озимих і технічних культур.

Насіння зеленого гороху люблять вологу, але є сорти, стійкі до посухи. Наприклад Зекон - (оригінатор Селга, Чехія). Цей сорт високоврожайний. При правильному догляді дає 35 ц/га, в потенціалі до 60 ц/га. Цей сорт містить 23% протеїну і підходить як для корму, так і для використання в продовольчих цілях.

Де закуповувати насіння зеленого гороху

Насіння зеленого гороху в Україні можна купити оптом від виробника. Найчастіше, це великі партії, розраховані на великий засів. Є варіант купити партію посівного зеленого горошку і на ярмарках і сільгосп виставках. Але краще всього вибирати його в Інтернеті, на спеціалізованих сайтах і порталах.

Ціна на насіння зеленого гороху різна. У зимовий період, безпосередньо перед посадкою, вона обов'язково йде вгору. Терміни висіву в південній частині України кінець лютого, початок березня. Ціна буде триматися до кінця березня, першої декади квітня. У цей період горох повинен бути висаджений у всіх областях України.

Легко буде вибрати ціну, відстежуючи оголошення щодо продажу насіння гороху на одному порталі. Якщо переглядати сайт через день, можна купити насіння зеленого гороху перед тим, як він різко почне зростати в ціні.

Особливості вирощування зеленого гороху

Аграрії рекомендують висівати горох декількох термінів схожості від ультрастиглих до пізньостиглих. Всі сорти потребують обов'язкового боронування - це дозволяє зберегти природну вологу в ґрунті. Обробка від шкідників також обов'язкове, як і добрива. Всі гербіциди, а також добрива легко купити, як ми вже писали, на сайті harvest-center.com.ua.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 736 | Додав: admin | Теги: купити, мікродобрива | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]