Пт, 2024-04-19, 10:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Отримав українське громадянство російський журналіст Олександр Невзоров
Інші останні Новини України

Президент Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій. Про це повідомив радник голови МВС України Антон Геращенко у своєму Telegram-каналі.

За словами Геращенка, громадянство надано «за визначні заслуги перед нашою країною».

Сам Невзоров заявив, що "до біса вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України", що дозволили йому "зайняти серед них місце". Він написав, що якби кожен зі 140 мільйонів росіян затулив би собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя, не було б сотні тисяч трупів і тих мільйонів смертей, у які ще обійдеться витівка диктатора.

"Так, стати поряд з тим, кого розстрілюють, не завжди комфортно. Ймовірно, простіше стати в ряд розстрільників. Кожен сам робить власний вибір. Важливо розуміти, що третього варіанта немає. Я встаю на бік жертви", — додав він.

Хто такий Олександр Невзоров

Невзоров був депутатом російської держдуми першого-четвертого скликань. У 2012 році на президентських виборах в росії був довіреною особою та агітував за володимира путіна, називав його "єдиним, хто зможе утримати від катастрофи імперію, яка щомиті розвалюється". Сім він стверджував, що був імперцем і патріотом до Першої чеченської війни, а потім відбувся злам і він зрозумів, що імперська ідея, цілісність країни та інше не варті трупів, дикого материнського й удовиного горя.

Пізніше він був радником генерального директора пропагандистського "Першого каналу" Костянтина Ернста.

У 2014 році Невзоров не підтримав анексію Криму, назвавши її мародерством, однак тоді ще стверджував, що у в російській агресії немає вини путіна, що він у цьому випадку лише пристосовується під те, чого хоче російський народ.

путін у цьому випадку — кораблик, який вітрилами ловить вітер. А вітер саме такий: намотати чиїсь кишки на танки, когось відшмагати, нахилити, нагнути, крикнути: "Крим наш!" Ось що виявилося найбільш сильно діючим ідеологічним наркотиком. Він в такому випадку пристосовується під те, що хоче народ", — заявляв журналіст.

У 2015 році після анексії Криму та бойових дій на Донбасі Невзоров заявляв:

"У мене немає національності. Я написав заяву про вихід після українських подій. Я непитущий, не віруючий і на балалайці грати не вмію — який з мене росіянин?".

У виступі 2019 року заявив, що не вважає себе ні російським "державником", ні "православним" та що у питанні російській агресії проти України цілковито стоїть на стороні України.

В останні роки Невзоров здебільшого був відомий як блогер та запрошений спікер російських опозиційних ЗМІ, активно веде свій YouTube канал, де різко критикує російську владу, дії російської армії та більшість своїх випусків закінчує словами "Слава Україні".

Контекст. 22 березня щодо Невзорова слідчий комітет росії відкрив справу за дискредитацію збройних сил рф через те, що у своїх соцмережах він опублікував інформацію про обстріл росією пологового будинку в Маріуполі. Ще раніше він отримав статус "іноагента".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 476 | Додав: adminA | Теги: українське громадянство, російський журналіст Олександр Невз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]