Ср, 2024-05-08, 01:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:11
Пентагон відправить Україні протидрони і засоби радіоелектронної боротьби - допомога на $150 млн
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міноборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні

 У п'ятницю,11 червня, Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги Україні в розмірі $150 млн, який включатиме в себе контр-артилерійський радар, обладнання радіоелектронної боротьби і технології боротьби з дронами. Це зміцнить позиції Києва на тлі загострення напруженості у відносинах з Москвою.

Хоча кошти вже були виділені Конгресом, в заяві Міністерства оборони конкретно вказано, яким чином виділятиметься допомога. Останній транш допомоги надійде на додаток до $125 млн, про які Пентагон оголосив 1 березня, включаючи збройні патрульні катери Mark VI.

Пентагон заявив, що допомога США в області безпеки включає в себе можливості «підвищити летальність, командування і контроль, а також ситуаційну обізнаність українських сил».

Міністерство оборони надасть проти-артилерійські радари, системи боротьби з дронами, засоби захищеного зв'язку, засоби радіоелектронної боротьби і військово-медичне обладнання для евакуації.

Допомога США пішла за підтвердженням Пентагоном того, що Україна «досягла достатнього прогресу в проведенні оборонних реформ в цьому році», як того вимагає законодавство США.

Як повідомлялось, днями заступник помічника міністра оборони по Україні, Росії та Євразії Лора Купер заявила, що підтримка суверенітету, територіальної цілісності і євроатлантичних устремлінь України з боку Америки є непохитною.

«Російська агресія – це питання не тільки України, а й загроза Європі, США і стабільності міжнародного порядку», – наголосила вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 689 | Додав: adminA | Теги: україна, $150 млн, протидрони, засоби радіоелектронної боротьби, пентагон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]