Пт, 2024-03-29, 09:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:45
Передали гуманітарну допомогу військовим та лікарям на Донбасі посли чотирьох республік
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Посли чотирьох республік передали гуманітарну допомогу військовим та лікарям на Донбасі

В ході візиту на Донбас посли Польщі, Латвії, Словаччини та Естонії передали гуманітарну допомогу військовим та лікарям. Перебуваючи у Слов’янську іноземні гості мали змогу побачити завершальний етап ремонту і дообладнання будівлі «Обласна клінічна психіатрична лікарня м. Слов’янськ», кошти на який виділили латвійці. Відвідали делегати і медиків у «Слов’янській центральній районній лікарні» та оглянули хірургічного відділення і операційний блок інтенсивної терапії, де розміщуватиметься нове медичне обладнання, яке було надано у вигляді гуманітарної допомоги, інформує прес-центр ООС.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса, це вже 20 вантаж від Латвії в якості медичного обладнання.

«Ми й надалі будемо підтримувати Донбас, допоки буд потрібна наша допомога. Також, ми вирішили започаткувати дружбу між містами наших країн. Відтепер у Попасній та Бахмуті є міста-побратими у Латвії», — заявив він.

Також Латвійська Республіка передала понад 5 тонн гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок пожежі на Луганщині. А в рамках боротьби з COVID-2019 посли також передали 2 апарати ШВЛ, засоби індивідуального захисту та дезінфікуючи засоби для поверхонь.

Вантаж був переданий кандидатом на посаду Почесного консула Латвійської Республіки в Донецькій області Олександром Павенком та доправлений силами військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

Нагадаємо, як раніше повідомляла група «ІС», Об’єднані сили надають гуманітарну допомогу медичним закладам Донбасу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 608 | Додав: adminA | Теги: посли чотирьох республік, гуманітарна допомога військовим та , Донбас | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]