Чт, 2024-04-18, 17:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
Під час голосування на виборах у Таїланді теракт: загинули четверо поліцейських
Інші останні Новини світу
Сьогодні в у Таїланді проходять загальні вибори. На півдні країни в результаті нападу загинули четверо поліцейських, постраждали члени виборчої комісії, повідомляє Газета.Ru з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що близько 20 бойовиків напали на контрольно-пропускний пункт у провінції Паттани на півдні країни.

Серед потерпілих від вибуху - члени місцевої виборчої комісії та військові.

Відповідальність за напад взяли на себе мусульманські радикали, які протягом багатьох років воюють проти офіційного Банкока.

У суботу в Банкоку вже сталися зіткнення через зрив опозиційними демонстрантами доставки бюлетенів на виборчі дільниці одного з міських округів. У результаті виниклої перестрілки, за останнім даними міського Центру екстремальної медицини, були поранені вісім чоловік, у тому числі відомий американський фотокореспондент, 65-річний ветеран військової фотожурналістики Джеймс Нахтвей.

Після перестрілки члени окружного виборчкому подали у відставку й вибори в окрузі були скасовані.

Головна опозиційна партія, Демократична, бойкотує вибори.

Усього в нижній палаті таїландського парламенту, Асамблеї народних представників, 500 місць. 375 депутатів обираються по округах, ще 125 - по партійних списках. На виборах у липні 2011 року середня явка виборців склала 75%. У неділю експерти очікують більшої активності виборців на півночі, північному сході, сході й у центрі країни, меншої - на півдні й у Банкоку.

Виборці в Таїланді голосують у неділю на загальних виборах в умовах антиурядових протестів. Нещодавно був убитий один з лідерів таїландської опозиції, ще чотири особи поранені.

Однією з вимог опозиціонерів була відставка уряду до проведення виборів. Цього не сталося, і тепер неясно, чи зможуть вибори вирішити політичну кризу. У багатьох округах голосування організувати не вдається.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: виборах, теракт, загинули четверо поліцейських, Таїланді | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]