Чт, 2024-04-25, 01:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:16
Підпільну лабораторію з виробництва фальсифікованих лікарських засобів СБУ ліквідувала
Інші останні Кримінальні новини

СБУ не допустила контрабандне постачання фальсифікованих анаболічних стероїдів до країн-членів ЄС.

Співробітники СБУ викрили протиправну діяльність міжрегіональної організованої групи з числа мешканців Кривого Рогу та Харкова, які організували підпільну лабораторію, де з контрабандної сировини виготовлялись сильнодіючі та отруйні речовини (анаболічні стероїди) і фальсифіковані лікарські засоби.

Встановлено, що для фальсифікатів контрабандним шляхом завозилася китайська сировина, а готові «препарати» з приховуванням від митного контролю постачалась до європейських країн. Слідчими УСБУ у Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження затримано трьох зловмисників. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання контрабандистів було виявлено та вилучено 10 тисяч пігулок та 5 тисяч ампул - сильнодіючі речовини у складі анаболічних стероїдних препаратів (діючі речовини - метандієнон, нандролон), а також велику кількість лікарських засобів сумнівного походження.

У гаражі, що належить одному з учасників угруповання, виявлено підпільну лабораторію з якої вилучено: обладнання для виробництва, пакування та сортування сильнодіючого лікарського засобу «Danabol» (діюча речовина метандієнон) та отруйної речовини «Turinover» (діюча речовина тестостерон); 17 кг сировини (порошок метандієнону) та 1 кг сировини (порошок тестостерону), що використовувалась для виробництва пігулок; понад 20 тисяч порожніх ампул, наклейок та прес-форм, які застосовувалися у технологічному циклі.

За висновками фахівців загальна вартість вилучених препаратів та обладнання на «чорному» ринку становить майже 450 тисяч гривень.
Тривають експертизи вилучених речовин та слідчі дії. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: підпільну лабораторію, фальсифікованих лікарських засобів, СБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]