Чт, 2024-03-28, 17:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:08
Підписали меморандум Укрзалізниця та Deutsche Bahn
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Укрзалізниця та Deutsche Bahn підписали меморандум

Укрзалізниця та Deutsche Bahn підписали меморандум про взаєморозуміння.

Церемонію підписання транслювали наживо на сторінці Прем’єр-міністра Олексія Гончарука у Facebook.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, підписання відбулося у Кабінеті міністрів під час зустрічі української делегації на чолі з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та делегації компанії Deutsche Bahn на чолі з членом правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn AG Рональдом Пофаллою.

Меморандум підписали в.о голови правління АТ «Укрзалізниця» Желько Марчек та член правління Укрзалізниці Ремігіуш Пашкевич, член правління німецької компанії Deutsche Bahn AG Рональд Пофалла та керівник дочірнього підприємства DB Engineering & Consulting GmbH Ніко Варбанофф.

"Сподіваюся, що це (підписання меморандуму - ред) буде наступним кроком для побудови надійної співпраці між Укрзалізницею та Deutsche Bahn", - сказав Гончарук перед підписанням.

У тексті меморандуму, який є у розпорядженні Укрінформу, йдеться про те, що метою документа є «окреслення основ запланованого стратегічного співробітництва між сторонами, а також запровадження процедури взаємодії стосовно укладення договору про співробітництво».

Також зазначається, що меморандум набуває чинності з моменту підписання і буде чинним протягом трьох років з можливістю подальшого продовження за письмового погодження сторін.

У меморандумі також визначені етапи стратегічного співробітництва Укрзалізниці та Deutsche Bahn.

Зокрема, на початковому етапі передбачається укладення договору про співробітництво з оцінки діяльності УЗ і розробки дорожньої карти щодо покращення її діяльності. Очікується, що цей етап триватиме три місяці.

Після того, у разі успішної реалізації початкового етапу, сторони перейдуть до реалізації проєкту, припускається підписання договору щодо наміру залучення досвідченого персоналу для впровадження відповідних заходів та ініціатив з дорожньої карти. Очікується до цей етап триватиме до 31 грудня 2020 року.

Наступний етап названий управлінським, він передбачає, що орієнтовно від початку 2021 року Deutsche Bahn надаватиме підтримку у сфері управління.

Орієнтовний термін стратегічного співробітництва, що розглядається сторонами, становить 10 років.

Сторони також погодили, що впровадження співробітництва відбуватиметься на матеріально-технічній базі УЗ.

Як повідомлялося, 22 січня у Давосі (Швейцарія) під час економічного форуму в присутності Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука міністр інфраструктури Владислав Криклій підписав Угоду про наміри між Міністерством інфраструктури України і німецькою компанією Deutsche Bahn AG щодо подальшої співпраці у транспортній галузі та розвитку АТ "Укрзалізниця".

DB E&C - одна з провідних та найбільших інженерних компаній у транспортному секторі. У компанії працюють близько 5 тис. людей з 80 країн.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: меморандум Укрзалізниця та Deutsche | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]