Пт, 2024-04-26, 11:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:50
Підписали низку двосторонніх документів Україна і Швейцарія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна і Швейцарія підписали низку двосторонніх документів

Це відбулося у рамках державного візиту президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги в Київ.

У рамках державного візиту президента Швейцарської Конфедерації Симонетти Соммаруги в Києві у вівторок підписано низку українсько-швейцарських двосторонніх документів. Про це повідомляється на сайті Президента України.

Президент України Володимир Зеленський і Симонетта Соммаруга підписали Меморандум про партнерство між Україною та Швейцарською Конфедерацією щодо виконання швейцарської програми співпраці на 2020-2023 роки в Україні. Йдеться про взаємодію з питань імплементації проєктів технічної та гуманітарної допомоги.

Також документ визначає основні напрямки подальшого розвитку відносин двох країн, взаємодія з широкого кола питань порядку денного міжнародних форумів.

Крім того, сторони підтверджують готовність проводити щорічні консультації з метою оцінки прогресу у виконанні досягнутих домовленостей і обміну думками з актуальних питань міжнародних відносин.

Президенти також поставили підписи під Меморандумом про взаєморозуміння між Україною та Швейцарською Конфедерацією щодо підготовки та змісту Конференції щодо реформ в Україні 2022 року. Документ визначає основні напрямки та часові межі підготовки до проведення V Конференції щодо реформ в Україні у Швейцарській Конфедерації.

У присутності президентів глава Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко, голова Державної міграційної служби Максим Соколюк і посол Швейцарії в Україні Клод Вільд підписали Імплементаційний протокол до Угоди між Україною та Швейцарією про реадмісію від 7 червня 2017 року.

З початком застосування Угоди про реадмісію також почнеться імплементація положень Угоди між Кабінетом міністрів України та Швейцарською Федеральною Радою про спрощення оформлення віз від 7 червня 2017 року, яке регламентує умови і порядок спрощеного оформлення для громадян України віз, зокрема багаторазових, розширює категорії українських громадян, які користуються візовими спрощеннями, а також обумовлює скасування візових зборів за оформлення віз для певних категорій громадян України.

Також генпрокурор України Ірина Венедиктова, директор НАБУ Артем Ситник і Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Клод Вільд підписали Меморандум про взаєморозуміння між Офісом генерального прокурора і Національним антикорупційним бюро України та Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва – з іншого боку – по впровадженню проєкту «Повернення активів і добропорядність державного сектора в Україні» (фаза 1).

Документ закладає основу реалізації проєкту технічної допомоги по лінії Програми співробітництва з Україною на 2020-2023 роки, загальною метою якого є запобігання корупції та сприяння систематичному та ефективному поверненню викрадених активів, які можуть бути інвестовані з метою розвитку, шляхом підвищення якості та ефективності правоохоронної системи України.

Основною метою проєкту є підвищення ефективності застосування Офісом генпрокурора і НАБУ відповідних інструментів, методів для розслідування і кримінального переслідування кримінальних корупційних правопорушень, а також інших злочинів, скоєних у фінансовій сфері.

Раніше повідомлялося, що у рамках візиту Президента Швейцарії до України також планується її спільна с Зеленським робоча поїздка на Донбас.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 617 | Додав: adminA | Теги: підпис двосторонніх документів, Україна і Швейцарія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]