Пт, 2024-04-19, 21:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Підстави для розпуску фракції Компартії підготувала Рада. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада схвалила зміни до регламенту, які уможливлять розпустити фракцію Комуністичної партії. "За" проголосували 232 депутати.

Законопроект дозволяє голові ВР розпускати фракції за відсутності мінімально необхідної кількості депутатів.

Раніше ця норма стосувалася лише депутатських груп.

"Депутатська фракція (депутатська група), склад якої став меншим від мінімальної кількості народних депутатів, визначеної частиною четвертою статті 59 Регламенту, через 15 днів після дня настання такого факту оголошується головою Верховної Ради розпущеною", - вказано в пояснювальній записці.

Крім того, за словами Олександра Турчинова, документ виправляє ще одну "несправедливість" у регламенті.

Законопроект, запропонований В'ячеславом Кириленко, дозволяє депутатам, які обиралися по мажоритарному округу, але їхня партія не пройшла до ВР, вступати не тільки в депутатську групу, а й у будь-яку фракцію.

Спікер ВР Олександр Турчинов сказав, що негайно відправить документ на підпис президенту.

Нагадаємо, 13 травня Турчинов у статусі в.о. президента України звернувся до Мін'юсту з проханням вивчити можливість заборони КПУ через її можливу співпрацю з сепаратистами на південному сході країни. 16 травня у Верховній Раді України зареєстрували проект постанови №4896 про ліквідацію фракції Комуністичної партії України.

19 травня Турчинов скерував до Мін'юсту лист, в якому виклав факти, які, на його погляд, можна вважати доказом антиукраїнської діяльності КПУ, а також її зв'язку з сепаратистами. Він попросив Мін'юст вивчити питання про причетність КПУ до вчинення дій, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади, і "вжити негайно у встановленому законом порядку заходів щодо заборони партії".

Після відповідного доручення Турчинова Міністерство юстиції направило запити в Генеральну прокуратуру і СБУ, в яких попросило провести розслідування можливих кримінальних злочинів з боку керівництва Комуністичної партії України.

8 червня міністр юстиції України Павло Петренко підписав і подав до суду позов про заборону діяльності КПУ.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: підстави, Рада. ВІДЕО, розпуску фракції Компартії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]