Чт, 2024-04-25, 01:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
Підтримала надання Україні Томосу ще одна країна
Інші останні Релігійні новини

Ще одна країна підтримала надання Україні Томосу

Православна церква Румунії вважає законним надання автокефалії ПЦУ. Про це повідомило грецьке агентство церковних новин "Ромфеа".

Відповідно до публікації, Синод Румунської церкви прийшов до висновку, що він "спочатку згоден з наданням автокефалії, але між Вселенським і Московським патріархатами повинен бути досягнутий консенсус". З цієї причини Румунська церква вирішила направити делегатів на Всеправославного зустріч з "українського питання" в Аммані, яка відбудеться в кінці лютого з ініціативи Єрусалимського патріарха Феофіла.

"Участь Румунської церкви виправдано тим фактом, що всі автокефальні Церкви несуть відповідальність за спільну роботу для збереження єдності і євхаристійного спілкування, як того вимагає Святе Євангеліє Христове", – йдеться в заяві Синоду.

Синод у Бухаресті водночас вирішив, що Румунська церква братиме участь у всеправославному процесі через єпископів, а не через свого патріарха Данила.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року на Об'єднавчому Соборі представники УКП КП, УАПЦ та УПЦ МП ухвалили рішення про створення Єдиної помісної автокефальної церкви – Православної Церкви України, і обрали нового предстоятеля – Митрополита Київського Епіфанія.

5 січня 2019 року у Стамбулі відбулася церемонія підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм.

9 січня 2019 року Томос для України підписали всі члени Синоду Вселенського Патріархату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1507 | Додав: adminA | Теги: надання Україні Томосу, румунська церква, країна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]