Сб, 2024-04-20, 17:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:43
Підтримати «план Маршалла» для України у Порошенка закликали ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Заступник глави президентської Адміністрації Костянтин Єлісєєв очікує, що наступний саміт «Східного партнерств» стане поворотним моментом

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв опублікував статтю в виданні EU Observer, в якій виклав українське бачення «Східного партнерства» ЄС.

Так, за його словами, потенціал даної ініціативи змусив РФ показати своє справжнє обличчя, оскільки та злякалася м’якої сили ЄС. В умовах, коли всі країни «Східного партнерства» переживають наслідки в тій чи іншій формі застосування Кремлем інструментів гібридної війни, за словами Єлісєєва, необхідно називати речі своїми іменами. В тому числі це стосується і газових контрактів. При цьому нинішні виклики, на думку замглави президентської Адміністрації, не повинні стати можливістю сховатися за них.

Єлісєєв вважає, що Україна заплатила за уроки в сфері міжнародних відносин найбільшу ціну протягом чотирьох останніх років, протидіючи російській агресії. Із іншого боку офіційний Київ є ініціатором низки нових ініціатив на посилення зв’язків України із ЄС, а також лідером серед інших країн «Східного партнерства» в питаннях інтеграції із ЄС в енергетичних, митних, цифрових, міграційних питаннях. Однак в цьому процесі надзвичайною допомогою Україні було б схвалення пакету фінансової допомоги («план Маршалла» для України), який був презентований Литвою.

Також, на думку Єлісєєва, ЄС має чітко продемонструвати, за що він виступає у відносинах із Україною. Мова йде про подальше розширення ЄС. Тим самим Україна, за словами замглави президентської Адміністрації, має бути готова до цього, а Брюссель - лише підтвердити принцип відкритих дверей.

Нагадаємо, 6 листопада у литовському парламенті представили «Європейський план» допомоги Україні, відомий як «план Маршалла» для України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 665 | Додав: adminA | Теги: україна, «План Маршалла», Порошенко, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]