Пт, 2024-05-03, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:52
Писати доноси на близьких і співпрацювати з органами мотиви росіян назвала журналістка The Insider
Інші останні Новини російської федерації

Доноси в росії заохочуються діючим керівництвом країни-агресора. Самі ж росіяни знаходять певні вигоди, як матеріальні, так і моральні, в поданні скарг на своїх родичів або знайомих. Про це сьогодні, 15 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла журналістка латиського інтернет-видання The Insider Катя Максимова.

  “Насамперед слід виділити професійних донощиків, які дійсно заробляють собі пенсію, неформально співпрацюють з органами: фсб, поліцією. Це все враховується і зараховується, дані передаються до Пенсійного фонду. Тобто, це заохочення такої співпраці”, — сказала вона.

Щодо особистої мотивації росіян журналістка посилається на класифікацію російської антропологині Олександри Архипової.

 “Перший тип — це отримання емоційної вигоди, коли донощик хоче покарати свого друга або члена сім’ї після конфлікту. Другий тип — це люди, які використовують доноси для зведення особистих рахунків, наприклад, із сусідом згори, який шумить. Так, ви написали на нього донос, що він “Слава Україні!” з ранку до вечора говорить і до нього прийшла поліція”, — розповіла Максимова.

Вона зазначила, що такі випадки для росії реальність.

 “Зокрема, білоруський студент у москві в такий спосіб був змушений покинути росію, тому що в нього щось не зрослося із сусідами знизу, і вони на нього написали донос про дискредитацію армії. Ним зайнялася поліція, яка знайшла в його соцмережах антивоєнний пост і закрутилася ця машина. Швидше за все, без доносу вони б ніколи цей пост не знайшли”, — вважає вона.

Третій тип — це “пильні громадяни”, каже Максимова.

 “Вони вважають, що допомагають державі. Вони бачать загрозу в людях, які виступають проти війни в Україні, проти тих, хто підтримує Україну. І вони щиро вважають, що вони допомагають таким чином”, — підсумувала Катя Максимова.

Нагадаємо, 206 тис. онлайн-ресурсів було заблоковано в росії з початку повномасштабного вторгнення. Причина — розміщення правдивої інформації про війну проти України, в окремих випадках — заклики виходити на вулиці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 552 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]